Ћурчић на клупи "Орлова" до марта, а онда Пикси?!

Селектор Србије истиче да о његовој судбини одлучују људи који су и га довели на ту позицију, док "Информер" преноси да ће до смене на клупи "орлова" доћи на пролеће и да је први кандидат Драган Стојковић Пикси!

Фудбал 14.10.2015 | 22:00
Ћурчић на клупи "Орлова" до марта, а онда Пикси?!

Саво Милошевић, потпредседник ФСС, изјавио је да има апсолутно поверење у селектора Радована Ћурчића, упркос томе што је Србија остварила мизеран учинак у квалификацијама и није успела да се пласира на Европско првенство у Француској наредне године.

Милошевић каже да Ћурчић треба да остане на тој позицији и током квалификација за Светско првенство у Русији 2018.

А шта каже селектор?

"Наравно да је ово неуспех. Србија се није пласирала на првенство Европе, а зна се шта је био циљ на почетку квалификација. Имали смо и олакшавајућу околност да је, формално, са нама у групи био домаћин Француска, да ће први пут у историји на завршном турниру да буде 24, уместо 16 репрезентација. Нас нема и зато је то неуспех. А што се тиче нормалних критичара, али и дежурних критичара и за њих имам одговор. Ускоро", поручио је у изјави за "Вечерње новости" Ћурчић.

Он каже да му веома значи Милошевићева подршка.

"Прија та врста подршке и ја му се захваљујем на томе. Пред нама је велики посао, а ако бисмо сви имали времена да се осврћемо на позиве на оставке, потрошили бисмо драгоцену енергију. Критике су сасвим нормална ствар, али ми у Фудбалском савезу Србије врло добро препознајемо одакле долазе оне добронамерне и одакле долазе оне злонамерне".

Ћурчић је свестан да није урађен добар посао, али он сматра да су многи фактори утицали на то.

"Зна се врло добро када сам ја дошао на кормило ове селекције и одакле сам дошао. Даље, репрезентација је била више него морално пољуљана ремијем са Јерменијом на старту квалификација и догађајима на прекинутом мечу са Албанијом. Ко не живи и ради са овим момцима, о томе не може да говори. Све њих и све нас који смо око њих је, верујте, дотукла одлука Арбитражног суда у Лозани. Тада смо знали да је готово немогуће да се вратимо у нормалан колосек".

Он каже да ужива у свом послу, иако не зна до када ће обављати селекторску улогу.

"У овом послу нема страха. Ја сам у целој каријери желео да постанем селектор А репрезентације и мој сан се испунио. Апсолутно сваког дана уживам на свом послу, а о томе да ли ћу и даље да радим овај посао не питам се ја, него људи који су ме довели на ову позицију", рекао је Ћурчић.

Упркос подршци Саве Милошевића, Ћурчићев о(п)станак је неизвестан. Неки, укључујући и читаоце МОНДА који су гласали у анкети, сматрају да није задовољио и да репрезентација Србије треба да добије новог кормилара.

"Информер" преноси да ће се то догодити после избора на свим нивоима у ФСС и да је први кандидат за ту функцију Драган Стојковић Пикси, али се помињу још нека имена.

"Још је рано да се прича о томе, али се у неформалном разгору помињу три имена. То су Драган Стојковић, Љубиша Тумбаковић и Славољуб Муслин. Неозбиљно би било сада преговарати са њима, јер док не прођу избори ни о чему се неће одлучивати. У марту ће све бити јасније", пренео је београдски дневник, позивајући се на извор близак ФСС, уз напомену да ће о новом селектору, уколико Томислав Караџић оде са места председника, одлучивати комисија, коју ће чинити Саво Милошевић, Горан Буњевчевић и Владимир Матијашевић.

Али, о том потом...

Радован Ћурчић је у два наврата водио селекцију Србије. Са статусом вршиоца дужности на клупи је био од 7. априла 2010. до 28. фебруара 2012. године. Забележио је две победе, два пораза и један реми. После њега су на на клупу седали Синиша Михајловић, Љубинко Друловић и Дик Адвокат. После скандала са Албанијом добио је статус селектора и од 15. новембра прошле године до недеље увече је забележио четири победе (Грчка 2:0, Азербејџан 4:1, Јерменија 2:0 и Албанија 2:0) и исто толико пораза (Португалија 1:2, Данска 0:2, Француска 1:2 и Португалија 1:2). На укупно 13 мечева на клупи Србије забележио је шест победа, један реми и шест пораза, уз позитивну гол-разлику 18:12.

Коментари / 0

Оставите коментар