Да ли је боље живјети у кући или стану?

Без обзира на коју се од две могућности одлучили свака од њих има своје предности, али и недостатке.

Занимљивости 14.10.2015 | 12:12
Да ли је боље живјети у кући или стану?

Без обзира на чињеницу да свакодневне обавезе појединца и индивидуалне преференције диктирају изборкад је реч о одлучивању између куће и стана, неколико основних, универзалних парематара треба узети у обзир приликом такве одлуке.

ОДРЖАВАЊЕ

Стан: Живот у стану не подразумева велику преданост када је у питању одржавање вашег стамбеног простора. Свој стан веома лако, брзо и повољно можете одржавати чистим и уредним. Међутим, становање у згради захтева сарадњу с осталим станарима и подразумева обзир према другим становницима зграде у којој се стан налази.

Кућа: Одржавање куће захтева више временског ангажмана, посебно када је реч о уређењу баште и окућнице иако је, многим становницима кућа, оваква обавеза уједно и предах од свакодневног стреса и других обавеза.

КОМФОР

Стан: Од могућности и индивидуалног изборазависи и ниво комфора у стану. Међутим, с обзиром да се стамбене зграде углавном налазе у близини свих потребних садржаја велики комфор је имати на дохват руке теретану, продавницу, парк, пијацу и друге потребне садржаје.

Кућа: Кућа је свакако краљица комфора. Осим што је можете прилагодити сопственим захтевима и жељама, можете у потпуности сачувати приватност и мир. Такође, можете уживати на ваздуху у приватности своје баште и окућнице, а велика предност је и држање кућних љубимаца које вам је у случају живота у кући неограничено.

ТРОШКОВИ

Стан: Што се трошкова становања тиче, живот у стану, не доноси велике трошкове месечних режија ни одржавања. Уз добру организацију можете контролисати своју потрошњу и прилагодити је својим могућностима.

Кућа: Куће су, нешто скупља варијанта кад су режије и трошкови становања у питању, међутим треба узети у обзир да је улагање у кућу дугорочно исплативије и трајније решење. Такође, у кући сте независни станар кад је реч о мерама уштеде и можете самостално одлучивати о улагању у енергетску исплативост.

СТИЛ ЖИВОТА

Стан: Стан је идеалан избор за све оне који воде активан живот убрзаног темпа, независно од тога да ли су самци или имају породицу. Станари који се одлуче на живот у стану сигурно проводе пуно времена изван свог дома, било да су приморани послом било да уживају у разним догађањима и спољашњим активностима.

Кућа: Кућа је идеалан избор за људе који воле да време проводе код куће, уз максималну приватност.

Понуда

Стан: Велика је понуда станова на тржишту свих величина, параметара и на разним локацијама.

Кућа: Велика понуда квалитетних и повољних кућа старије и новије градње.

Потражња

Стан: Велика потражња за функционалним, не превеликим становима у близини јавног превоза, по могућности новоградњама са свим потребним садржајима у близини и на мирнијим „породичним“ локацијама.

Кућа: Смањена потражња за кућама због чега су и цене тренутно веома повољне.

Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

село коренита

15.10.2015 09:41

Данас у кући. Нажалост, у стану је живот постао неподношљив због људи који доносе своје сеоске навике у стан. Зграде су нам као у вријеме осме офанзиве. Сишло све у град, само још да козе почну држати у wц-у. Имам подстанаре у стану поред,то је за причу. Долазе им гости, 6 особа, плус њих 6 у 34м2, зидови танки. Играње лопте, лупање вратима, вјетре стан на стубишту, као да немају прозора, по сто пута у сату, лупе вратима...ваљда да ставе до знања да имају врата...ужас.

ОДГОВОРИТЕ