Водостаји Врбаса и Врбање у нормали

Према извјештају Републичког хидрометеоролошког завода, јутрос у 9.00 часова, водостаји Врбаса и Врбање су у нормалним границама, па тако водостај Врбаса у Бањој Луци износи 114 цм, а у Делибашином селу 76 цм, и налази се у благом опадању у односу на мјерења претходних дана.

Република Српска 14.10.2015 | 11:20
Водостаји Врбаса и Врбање у нормали

Тренутни водостај Врбање износи 67 цм и тренутно стагнира.

Из Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице је потврђено да је стање на терену редовно и да до сада нису забиљежене појаве пораста бујичних водотокова, али и даље на снази остаје упозорење да би грађани требало да буду на опрезу данас и сутра, јер су најављене обилније падавине.

Подсјећамо, градоначелник Слободан Гаврановић је јуче, 13. октобра, наложио цивилној заштити и комуналним предузећима да буду у приправности и контролишу стање оборинске канализације, водотокова и бујичних потока.

Одсјек за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне упозорава становништво у насељима уз ријечне и бујичне водотокове на опрез и предузимање неопходних превентивних мјера на заштити своје имовине у случају потребе и евентуалног излијевања.

Извор: Независне

Коментари / 0

Оставите коментар