Возачи опрез: Мокри и клизави коловози у БиХ

У Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су мокри и клизави, а на подручју Добоја магла мјестимично смањује видљивост.

Босна и Херцеговина 14.10.2015 | 07:50
Возачи опрез: Мокри и клизави коловози у БиХ

На дионици магистралног пута Добој /Пољице/-ентитетска граница /Станић Ријека/, на локалитету код тунела према Станић Ријеци и на раскрсници прије тунела, због минерских радова данас ће од 11.00 до 16.00 часова бити на снази привремена обустава саобраћаја у максималном трајању до пет минута.

На дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека, на локалитету Хидроелектране "Бочац два", настављени су радови на минирању терена, због чега су на снази привремене обуставе саобраћаја у два термина, од 11.00 до 11.30 и од 13.30 до 14.00 часова, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због изградње обилазнице у мјесту Бочац на овој магисталној дионици саобраћај се одвија наизмјенично, једном коловозном траком.

До 5. новембра биће измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута граница БиХ-Хрватска /Нови Град/-Нови Град 1 због извођења неопходних радова, а саобраћај ће се од 7.00 до 18.00 часова, на мјесту радова, одвијати једном коловозном траком.

На дионици магистралног пута Бањалука-Челинац, у насељу Зелени Вир, данас ће се због извођења радова на инсталацији стационарног радара за контролу брзине возила саобраћај одвијати наизмјеничним пропуштањем возила једном коловозном траком у трајању од четири часа.

Од 7.00 до 18.00 часова једном коловозном траком саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош, на подручју општине Котор Варош, због продужених радова на реконструкцији и санацији водоводне и канализационе мреже, као и на дионици магистралног пута у близини граничног прелаза Рача због радова на реконструкцији савског насипа.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, на дионицама Шешлије-Јоховац и Јоховац-Руданка измијењен је режим саобраћаја и то тако да ће повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја бити активне сваки пуни час, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00 часова, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка на терен возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, на дионици магистралног пута Клашнице 1-Прњавор /насеобина Лишња/ и у зони укрштања са магистралним путем Лакташи-Прњавор од 7.00 до 19.00 часова на снази је измјена режима саобраћаја, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

У току је прва фаза изградње саобраћајнице и моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, због чега је измијењен режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Добој, дионица Горња Вијака два-Разбој, у мјесту Драгаловци, а повремене потпуне обуставе саобраћаја од највише 45 минута биће активиране у периодима смањеног интензитета саобраћаја.

На дионици магистралног пута Бродско Поље-ентитетска граница /Брусница/, на локалитету "Клакар Доњи два", због деминирања терена од 8.30 до 15.00 часова на снази је привремена обустава саобраћаја у режиму 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

На поменутом магистралном путу у насељу Лијешће, локалитет Шикаре, због деминирања терена од 8.00 до 16.00 часова на снази ће бити повремена обустава саобраћаја у режиму 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања возила.

Због деминирања терена на дионици магистралног пута Тузла-Орашје, у мјесту Церик, од 8.00 до 16.00 часова биће активне повремене получасовне обуставе саобраћаја, уз петнаестоминутно пропуштање возила.

На локалном путу у мјесту Макљеновац на локалитету Разбјењак-Путниково Брдо, подручје Добоја, до 30. новембра биће активне повремене получасовне обуставе саобраћаја у периоду од 8.00 до 16.00 часова.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Коментари / 0

Оставите коментар