Мишковићева "Делта" у минусу 253 милиона

Компанија Мирослава Мишковића “Делта холдинг“ у прошлој години имала је губитак од чак 253 милиона динара, показују подаци Агенције за привредне регистре.

Србија 14.10.2015 | 07:40
Мишковићева "Делта" у минусу 253 милиона

Ова фирма упада у све већу дубиозу јер је годину дана раније имала минус од “само“ 59,7 милиона динара. Економским стручњацима су овакви подаци сумњиви, па верују да Мишковић испумпава новац из Србије и пребацује на рачуне у страним земљама.

Иако подаци АПР показују да многим фирмама у 2014. години нису “цветале руже“, аналитичаре чуди да и овако великој и познатој компанији последњих година бизнис све више опада. Тако је и консултанту за страна улагања Махмуду Бушатлији изузетно сумњиво што некад моћна “Делта“ никако да уђе у плус.

“Ово би требало да буде једно од наших највећих предузећа, а већ две године заредом има велике губитке. Чак је тај минус 2014. драстично увећан. Велико је питање да ли ова фирма 'исисава' капитал за приватне потребе, авионе и камионе, или можда на неки начин пребацује новац у иностранство“, сматра Бушатлија.

Према његовим речима, држава би требало боље да се позабави пословањем многих компанија.

“Приватници евидентно избегавају плаћање пореза у својој земљи, па је и то један од разлога зашто не приказују колики профит имају“, наводи он.

Да је избегавање плаћања пореза један од главних разлога зашто приватници константно приказују мању зараду, слаже се и професор са Економског факултета Љубодраг Савић

“Званични резултати фирми нису прави показатељи њихових пословања. Тешко је ући у траг манипулацијама које ове фирме праве како би приказале мању добит и тиме избегле порез“, каже Савић.

Извор: Србија данас

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

14.10.2015 06:03

Злоцинац извлаци народне паре!? Зар то мозе у драмосеровој правној дрзави???!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

14.10.2015 07:31

Јел ово онај што га је Вучић затворио . Сигурно има мало минуса и на Вучићевом рачуну . Ваља подмирити све поштене и препоштене са власти . Толико га је коштала слобода

Name

Дрина

14.10.2015 12:36

Ма Вучић и екипа су га притискали док није одријешио кесу. То је све.

Name

Василије

14.10.2015 07:05

Није он једини који се богати са народне грбаче,има комшију са којим заједно хапа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

није тако,

14.10.2015 15:39

Како имате образа тако говорити за Вуцица? Он је постен и прави политицар, само да таквих има јос било би много тога другације.

Name

Профит це унистити свијет

14.10.2015 16:22

Код богатаса није иста таблица мнозења као код обицних људи Мој сеф сваке године рацуна своју трецину и ако Фирма није испатила његов Део он то рацуна да је у минусу.Проклети људи без икаквог морала

ОДГОВОРИТЕ