Почело "черупање" бијељинске "Шећеране"

На основу извршне судске пресуде из Фабрике шећера у Великој Обарској код Бијељине изнесен је специјални индустријски струг, који је на судској лицитацији продат за 4.800 КМ, иако је његова вриједност десетоструко скупља, потврдио је за пословни портал помоћник директора за покретање производње Раде Ракић.

Република Српска 13.10.2015 | 23:17
Почело "черупање" бијељинске "Шећеране"

Ракић је огорчен чињеницом да „нико од званичних власти Републике Српске није ни „прстом мрднуо“ да се заустави изношење струга из фабрике.

Овом извршном судском пресудом намирила се Илинка Јовић из Бијељине која је 2011. години са Шећераном уговорила засад шећерне репу .

„Фабрика те године није радила и шећерна репа није ни ушла у шећерану, тако да није остварен никакав приход од те сировине. Због пропуштања благовременог реаговања на суду од стране тадашњег стечајног управника, сада смо у ситуацији да се имовина постепено распродаје на лицитацијама и износи из фабричког круга“, каже Ракић.

Ракић каже да су судски процјенитељи и судски вјештаци специјални индустријски струг процијенили на износ од 12.000 КМ, иако је његова реална вриједност између 70.000 и 80.000 КМ.

Основни суд у Бијељини, у извршном поступку тражиоца извршења Бојана Мрђена из Бањалуке, против извршеника Фабрике шећера из Велике Обарске, ради новчаног потраживања у износу од 114.000 КМ, донио је 10. септембра закључак о продаји покретних ствари фабрике шећера јавним надметањем.

Продаја ће бити извршена 15. октобра у 12 сати у Основном суду у Бијељини, а потенцијални купци имаће на располагању девет комбајна за вађење шећерне репе, један ваљак, неколико тлачних филтера и пет хладњача за шећеровину. Наведен је и услов, да се продаја ове покретне имовине на првом рочишту не може извршити испод једне половине утврђене вриједности.

Извор: НН/Цапитал.ба

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Бени Хилл

13.10.2015 17:13

Топ идиоти нас воде,одлуцују и наредјују! Зато цемо сецер увозити! Ухх јесмо тупав народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

13.10.2015 17:26

Цопy - пасте и у Тузли ! Тузла је скоро сва "оцерупана" !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

13.10.2015 17:28

Требају се радници сецеране организовати и узети распродати све сто се мозе. Подијелити паре измедју себе и намирити свој дио плате сто им дугују. И онако це све ово отици бога питај гдје боље оби да узму они су и сацували то до сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

13.10.2015 20:19

То је неки посланик купио, да препрода, добра бусилица коста толико. Нема ту свак приступа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

13.10.2015 22:52

Па нико неказе дај радници да раде лако је распродат а шта после ја би радио и полако отплатио дуг фабрике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јука

14.10.2015 07:51

Ал нас је*у у мозак (уствари не у мозак јер очито да га немамо, него у луду главурду) па људи моји, људи(мислим на све грађане БиХ) па они нас стврно опљачкаше до јаја. Па аман је овај рат био да се расилимо, поубијамо, а да онда цркавамо ко је остао полако, јер ови политичари (сви) само раде за себе и своје ближе. Ђубрад једна

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоле

15.10.2015 09:13

Кад се распродају машине онда ће неки наш успјешни привредник да отвори тржни центар у просторијама Шећеране. Ако мало погледамо ближу прошлост која је фабрика покренута у Бијељини??? Зенит, Курјак, Столар, Шећерана Електрон, Гик, Побједа, Напредак...

ОДГОВОРИТЕ