Професор Бјелица већ постао миљеник навијача Минесоте!

За корак је испред својих противника, изузетно је интелигентан играч! "Није брз, нити атлета, али Бјели и те како уме да игра кошарку", стоји у анализи медија из Минесоте...

Кошарка 14.10.2015 | 11:00
Професор Бјелица већ постао миљеник навијача Минесоте!

Дуги низ година српска публика није имала прилику да се у ситне сате буди како би пратила најквалитетнију кошарку на планети и игре својих идола из домовине. Сви заљубљеници у игру под обручима с осмехом на лицу присећају се времена Пеђе Стојаковића и Владе Дивца и чувене екипе Сакрамента која је обележила један дуг период живота и учинила га лепшим.

Много година је прошло откад је Србија последњи пут имала озбиљног играча у НБА лиги, а ове сезоне би такав тренд могао да се промени. Млади центар Никола Јокић блиста у дресу Денвера током припрема за нову сезону, док се статистички најкориснији играч Европе Бобан Марјановић и даље навикава на нову средину и дрес Сан Антонија. Ипак, ас који је до сада оставио најјачи утисак је актуелни МВП Евролиге и један од најкомплетнијих европских кошаркаша - Немања Бјелица.

Нови кошаркаш Минесоте је своју НБА каријеру започео на фантастичан начин, а колико је 28-годишњи мајстор кошарке оставио јак утисак можда и најбоље говоре речи Кевина Гарнета, који је одушевљен српским крилним центром, хвалоспеви бројних одушевљених навијача, али и медија у Минесоти. После најновијег издања и 12 поена, четири скока и две асистенције у поразу од Торонта Бјелица је поново изазвао позитивну реакцију околине.
"Немања Бјелица на терену изгледа као играч који је много паметнији од својих противника, увек је за корак испред свих. Врло је интелигентан играч. Бјелица није није брз, нити атлета, али Бјели и те како уме да игра кошарку", стоји у анализи портала Дункингwитхwолвес урађеној после утакмице против Торонта.
"Бјелица је играч који увек пронађе отворену шансу саиграчима, а уједно уме да обезбеди себи позицију за шут. Када се све сабере и одузме, Бјелица изгледа као да увек донесе праву одлуку у игри. Постао је прави миљеник навијача".

Привремени тренер Вукова Сем Мичел такође је имао само речи хвале за новајлију у екипи, који је морао да одради посао и за себе, али и Кевина Гарнета, који је одмарао против Репторса.
"Он зна како да игра кошарку. Када је он на терену, чини да сви остали играчи у тиму изгледају боље", поручио је Мичел, али и додао да се Бјелица одлично уклопио у тандему са хрватским репрезентативцем Дамјаном Рудежом.
"Њих двојица чине да Минесота игра бољу кошарку. Због њих игра је 'течнија', додавања су боља, а и кретње такође".

Бјелице, на теби је да их све засениш и покажеш да можеш још много више и боље!

Коментари / 0

Оставите коментар