Сензација у Шангају - испао Федерер!

Трећи тенисер света Роџер Федерер испао је у другом колу турнира у Шангају од Алберта Рамоса са 7:6 (7-4), 2:6, 6:3!

Тенис 13.10.2015 | 14:40
Сензација у Шангају - испао Федерер!

Федерер, који је био бранилац титуле, прошле године се такође мучио у свом првом дуелу, пошто је спасао пет меч лопти у дуелу са Леонардом Мајером.

Сада је Рамос био храбрији од Мајера лане и успео је да оконча посао и да забележи највећу победу у каријери.

Гледајући статистику, Федерер је одиграо добар меч, био је убедљив у другом сету, али му је недостајало одлучности у кључним тренуцима, нарочито у тај брејку првог сета.

Роџер је имао 45 винера и 30 неизнуђених грешака, док је Рамос уписао 22 директна поена и 26 грешака.

То је Федереру други пут ове сезоне да испада у другој рунди једног од Мастерса, пошто је у Мадриду елиминисан од Ника Кирјоса. Ипак, на бетону му се није десило да испадне тако рано још од Париза 2009. године.

Рамос ће у трећој рунди играти са победником меча Цонга – Естреља Бургос.

Први сет био је веома тврд, Шпанац је спасао две брејк лопте у другом гему, а онда све до тај брејка није било ни прилика за брејк.

У тај брејку је Шпанац био концентрисанији, Федерер је правио некарактеристичне грешке, а Рамоса је служио сервис. Рано је стекао мини брејк предности, а неодбрањивим сервисом стигао је до 6:4 и две везане сет лопте.

Искористио је већ прву после грешке Федерера форхендом и дошао до вођства у сетовима.

Наставио је Рамос у истом ритму и на старту другог дела игре, али није успео да одржи висок ниво игре до самог краја. Швајцарац је то најпре искористио у петом сервис гему, када је другу прилику претворио у брејк и затим без изгубљеног поена стигао до 4:2.

Готово идентична ситуација виђена је и у наредном гему, када је Роџер поново успео да одузме сервис ривалу и убрзо рутински стигао до изјендачења – 6:2.

Федереру је недостајало интензитета у разменама, није успевао да игра агресивније, а Шпанац је у осмом гему трећег сета дошао до две везане брејк лопте. Прву је Роџер спасао, али је на другој послао лопту у мрежу и Шпанац је дошао у ситуацију да сервира за меч.

Повео је Федерер са 15:30, али онда је Рамос напао храбро по паралели и дошао до 30:30. Онда је уследила и Роџерова помоћ, који прави две грешке у низу и испада већ у свом првом мечу.

Коментари / 0

Оставите коментар