Бомба у Цвајти коју је Њемачка једва чекала!

Штефан Ефенберг почео тренерску каријеру! Легенда немачког фудбала све изненадила!

Фудбал 14.10.2015 | 23:00
Бомба у Цвајти коју је Њемачка једва чекала!

Ништа више исто неће бити у Немачкој Цвајти од наредног викенда. Све очи ће бити упрте у једног човека и један клуб. Вест дана у Немачкој гласи: Штефан Ефенберг је нови тренер Падерборна!

Немачки друголигаш је прихватио ризик да буде поечтна станица у тренерској каријери једног од највећих и најконтроверзнијих играча у историји тамошњег фудбала. Ефе је једно од највећих фудбалских имена Немачке у последње две деценије, а после завршетка играчке каријере 2004. године у Ал Арабију, уживао је у пензионсерким данима. Сада је решио да се опет врати у немачки фудбал.

„Ово је права хемија. Штефан Ефенберг је првокласно фудбалско име и пун је ентузијазма за посао у Падерборну. Уверени смо да ће нам Ефенберг дати ветар у леђа и да ће инспирисати играче и навијаче“, рекао је Падерборнов председник Вилфред Финке.

Популарни Тигар делује врло мотивисано на новом почетку, а познајући његов темперамент, играчима Падерборна неће бити лако.

„Већ дуже време сам размишљао о почетку тренерске каријере. Падерборн је сјајна средина за почетак што се показало и у неким ранијим тренерским примерима. Падерборнова екипа много квалитета и уверен сам да ћемо почети да побеђујемо“, рекао је Ефенберг.

Падерборн је претходне сезоне испао из Бундеслиге у Цвајту, а у актуелном првенству је тек на 15. месту са само седам бодова из десет утакмица. Ефенберг ће на клупи немачког друголигаша дебитовати у петак на свом терену против Ајнтрахта из Брауншвајга.

Коментари / 0

Оставите коментар