Како је сер Алекс ''брусио'' Видића и Фердинанда?!

Сигурно није лепим речима! “Тек кад сам се пензионисао рекао ми је да је то због моје личност. Није желео да се занесем“, сведочи легендарни штопер Манчестер јунајтеда.

Фудбал 16.10.2015 | 10:40
Како је сер Алекс ''брусио'' Видића и Фердинанда?!

Одиграли су више од 750 утакмица за клуб, Манчестер јунајтеду донели више од 20 трофеја, међу којима се посебно истичу пет титула првака Премијер лиге и пехар Лиге шампиона из 2008. Али вара се свако ко мисли да је Немањи Видићу и Рију Фердинаду на Олд Трафорду све време текло мед и млеко. Штавише, са таквим тренерским зналцем какав је био сер Алекс Фергусон опуштање не долази у обзир. По свему судећи ни комплименти, иако су Видић и Фердинанд по оштој процени чинили најбољи штоперски тандем Премијер лиге у 21. веку.

Две године пошто су се растали Фердинанд признаје да су Видић и он ретко могли да чују лепу реч од пргавог Шкота. Штавише, толико ретко да су између себе причали о томе како их тренер не цени довољном. Временом су наравно схватили шта је Фергусон желео да постигне. А не може му се оспорити да је постигао.

"То је била једна од ствари која ме је терала напред. Код Фергусона си знао да си увек под присмотром. Увек. И на крају је испало добро. Он је увек знао да процени човека и како да му приђе", присетио се Фердинанд.

"Сећам се да сам се једно време осећао недовољно цењеним. Видић и ја смо много причали о томе. Тек кад сам завршио каријеру сер Алекс ми је рекао у чему је ствар: ’То је у твојој личности. Да сам те много хвалио ти би се занео’. Овако сам се све време трудио да заслужим његово поштовање. Увек је могао да рачуна на то", додао је.

Кад се окренеш назад лако је схватити. Тешко је издржати док учиш те животне лекције. Ту је можда и разлика између оних који знају и - шампиона.

Коментари / 0

Оставите коментар