Новости тврде: Пауновић од децембра на клупи Партизана!

Талентовани стручњак ускоро мења Зорана Милинковића...Према писању београдског листа, црно-бели су на прагу договора о сарадњи са тренером који је "орлиће" одвео на кров света.

Фудбал 13.10.2015 | 15:00
Новости тврде: Пауновић од децембра на клупи Партизана!

Тренерска епизода Зорана Милинковића на клупи Партизана има рок трајања - до децембра! А онда диригентску палицу актуелног српског шампиона преузима Вељко Пауновић!

Према сазнањима до којих су дошле Вечерње новости, човек који је омладинску репрезентацију Србије одвео до светског злата у Новом Зеланду налази се на прагу договора са клубом из којег је полетео у фудбалско небо.

Вест коју су током дана пласирали шпански медији заправо је била најава информације којој су се надали готово сви навијачи Партизана - преговори иду у правом смеру и ускоро ће бити постигнут коначни договор.

Пауновић је, наводи се у тексту Новости, имао још неколико опција у Примери, али је његова жеља да се докаже и покаже у свом клубу ипак била већа од богатих понуда са запада европског континента.

Иако је идеја челника Партизана била да Пауновић одмах преузме тренерске обавезе од Зорана Милинковића који је недавно био на прагу отказа, истиче се да је децембар идеалан термин за долазак талентованог стручњака, како би у зимском прелазном року направио потребне резове и освежио екипу за наставак шампионата, можда и даљих европских акција.

И Партизан и Вељко Пауновић демантовали су у септембру могућност сарадње у скоријој будућности. И једни и други су поручивали "Партизан има тренера".

Као и тада, шампион Србије и даље има истог тренера, али "Вечерње новости" сазнале су ексклузивну информацију:

Пауновић у децембру стиже на клупу Партизана!

"Према плану скованом у Хумској и договореном у првим разговорима са Пауновићем "ваљак" би освежење на клупи добио на крају полусезоне, а до тада би екипу наставио да води Зоран Милинковић, који ниже успехе у Европи и неуспехе на домаћој сцени", објавио је тај лист.

Према истом извору, преговори увелико трају и иду у добром смеру.

"Наводно, Пауновић је имао још неколико опција везаних за шпанску Примеру, али му је у овом тренутку приоритет да покуша да се докаже у свом клубу", такође је објашњено.

Да ли би млади и перспективни српски тренер већ сада могао да седне на клупу клуба у којем је почео фудбалску каријеру? За сада, одговор је негативан.

"У разговорима који су актуелни последњих недеља није се помињала опција по којој би Пауновић одмах сео на клупу Партизана. Децембар је циљан као идеалан термин како би нови тренер у зимској паузи могао на миру да "избистри" играчки кадар и у договору са челницима припреми списак појачања", наведено је.

Према тренутној ситуацији, Пауновићев основни задаци били би селекција и припрема тима за летње изазове.

"Имајући у виду огроман бодовни заостатак за Црвеном звездом у случају да тако буде и када се спусти јесења завеса, јасно је да ће примарно бити уигравање тима за летње изазове у Европи. Такође, шест освојених бодова од исто толико могућих у досадашњем такмичењу у групи Лиге Европе оставља наду да би "ваљак" могао и до пролећа на међународној сцени, што је Пауновићу свакако додатна прилика за доказивање у Хумској", такође пишу "Новости".

РАСКИД СА МИЛИНКОВИЋЕМ - ОТВОРЕНО ПИТАЊЕ

Како би се Партизан растао у том случају са Зораном Милинковићем?

"Током тмурног периода у домаћем такмичењу, актуелни шеф струке црно-белих је у неколико наврата напомињао да се налази "на располагању" клубу, шта год то конкретно значило. Имајући у виду да се тренер који је црно-белима у мају пришио 26. шампионску звездицу током лета обавезао на двогодишњу верност, јасно је да би трошкови раскида сарадње на штету клуба представљали јак ударац на клупску касу", износи лист.

Наредне недеље показаће да ли је коначни договор могућ...

Коментари / 0

Оставите коментар