Суд легенде Јохана Кројфа...!

Мучно је гледати ову Холандију! Прослављени нападач не верује у земљаке пред сутрашњи дан одлуке у групи А.

Фудбал 13.10.2015 | 15:20
Суд легенде Јохана Кројфа...!

Није нам нека утеха, али верујте да има још оних који се згоржавају над судбином своје репрезентације. Један од таквих је легендарни Јохан Кројф који каже да је мучно гледати Холанђане у покушају да се некако домогну пласмана у бараж за Европско првенство 2016.

Прослављени фудбалер подвлачи да његов национални тим нема нападачки квалитет и да се заварава да има шансе за пласман у Француску. Холандија треба сутра увече да савлада Чешку, али и да се нада да Турска неће победити Исланд и тако задржати позицију број три (која води у бараж) након последњег кола.

Упркос тријумфу у Астани против Казхстана у суботу (1:2), Кројф је критиковао екипу Денија Блинда, трећепласирану на последњем Светском првенству у Бразилу.

„Не можемо да изградимо игру против слабијих тимова, не можемо да нападнемо никога“, написао је Кројф у својој колумни за Телеграф.

„Јерен Зоет није одбранио ниједан шут, али је морао 20 пута да испуца лопту у поље на утакмици. Холандија је тотално изгубила контролу против Казахстана. Мучно је било гледати како је Робин ван Перси од како је ушао у игру у 87. минуту само једном пипнуо лопту“, додао је легендарни нападач.

Некадашња звезда Ајакса и Барселоне напомиње још једну чињеницу.
„Коментари како Холандија нема талентоване младе фудбалере немају смисла. Једино што је евидентно је да после Светског првенства ситуација није добро анализирана. Људи се нису запитали како смо прошли у Бразилу и шта да радимо даље. Без плана су се вратили кући уљуљкани да ћемо бити бар трећи, а сада се суочавамо са последицама тог пропуста“, закључио је Јохан Кројф.

На крају споменимо и да холандски медији данас брује о потенцијалном сукобу на тренингу између Робина ван Персија и Мемфиса Депаја пред меч у Казахстану, који је током поподнева селектор Блинд демантовао. Ипак, јасно је да је пред сутрашњи дан одлуке у Амстердаму, ситуација у табору наранџастих врло лоша.

Коментари / 0

Оставите коментар