Полиција тражи одговорне у Прешеву и Бујановцу због: "Убиј Србина"!

Албанци у Бујановцу и Прешеву су у недељу вече на улицама прославили пласман фудбалске репрезентације Албаније на Европско првенство, а због у Бујановцу скандирања "Убиј, закољи да Србин не постоји", полиција ради на откривању починиоца, преносе локални медији.

Фудбал 13.10.2015 | 19:20
Полиција тражи одговорне у Прешеву и Бујановцу због: "Убиј Србина"!

Понашање дела локалних Албанаца у Бујановцу је оштро осудио и председник Координационг тела за Прешево Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић затраживши од надлежних органа да утврде, што пре, све чињенице о тим дешавањима.

Он је рекао Тањугу да треба утврди и да ли је то било спонтано окупљање или организовано и да ли, "ако је било организован, треба утврдити ко га је организовао".
"У сваком случају не подржавамо такво понашање јер су прекршени сви кодекси и норме навијачког понашања", рекао је Станковић.

Више тужилаштво дало је налог Полицијској управи у Врању за подизање кривичне пријаве против непознатог починиоца или више њих који су у недељу увече у Бујановцу починили кривично дело изазивање верске нетрпрељивости, преноси портал "Бујановачке".рс позивајући се на незванична сазнања из полиције.

Током славља у Бујановцу чуло се скандирање "Убиј, закољи, да Србин не постоји”, чиме је, по оцени Тужилаштва, почињено кривично дело изазивање расне, националне и верске нетрпељивости, наводи тај портал на српском језику.

Дешавања у Бујановцу осудио је, како је пренео "ОКрадио" и посланик СПС Зоран Антић истакавши да је то што се десило "питање за представнике надлежних органа Србије, представнике Европске уније и међународних организација".

Славље које је започело у локалним кафићима, затим настављено вожњама у колони улицама Бујановца и Прешева ексалирало је увредљивим повицима и говором мрžње у Бујановцу, пренео је портал "Јужне вести".

У Прешеву и Бујановцу нико се од преставника Албанаца није огласио поводом овог инцидента у Бујановцу, пренео је тај портал.

Портали на албанском језику, као и портал "Бујановачке" објавилили су снимке навијача који славе у Прешеву и Бујановцу на којима се види доста младих људи од којих су неки носили обележја репрезентације Албаније и симбола те државе.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

РИСТО

13.10.2015 18:04

НАЦИЦЕ ИХ У М.ДИМА ЛАБУДОВИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ех да смо бољи

13.10.2015 21:45

Погледајте на бн овде видео прославе побједе Србије у Албанији у Бања Луци .. Послусајте навијацке пјесме, и виде се и фаце и ко пјева... Назалост само друге кривимо, а ми ко једини фини.

ОДГОВОРИТЕ