Меша: Нећемо на бод! Џеко спреман за вечерас!

Един Џеко одрадио је посљедњи тренинг пред меч са Кипром и може се очекивати да заигра у одлучујућем мечу за пласман у бараж за ЕУРО 2016. Селектор БиХ Мехмед Баждаревић истиче да “змајеви” неће калкулисати и играти на бод, већ да ће дати све од себе да побиједе Кипар.

Фудбал 13.10.2015 | 08:40
Меша: Нећемо на бод! Џеко спреман за вечерас!

Фудбалски репрезентативци Босне и Херцеговине на помоћном терену стадиона ГСП Арена обавили су у понедјелајк увече посљедњи тренинг уочи сутрашње одлучујуће утакмице у квалификацијама за ЕУРО 2016, коју ће у Никозији од 20.45 часова одиграти против Кипра.

Тренирали су сви репрезентативци на које селектор Мехмед Баждаревић може рачунати, међу њима и Един Џеко.

Он ће након повреде по свему судећи моћи помоћи саиграчима у мечу "који бараж значи", јавља репортер агенције Анадолија.

Иначе, бх. репрезентативци тренирали су по одличном травњаку, али и стадиону чије је освјетљење било очајно, што је свакако велики пропуст домаћина из Фудбалског савеза Кипра.

Но, и поред "мрака" који су им приредили њихови противници, "змајеви" су одлучни да у уторак тријумфују и прославе пласман у бараж за наредни шампионат Старог континента.

Тренингу бх. репрезентативаца, између осталих, вечерас у Никозији присуствовао је и Ненад Старовлах, бивши тренер Омоније и сарајевског Жељезничара, који годинама живи на Кипру.

Још једна утакмица остала је до краја квалификација за ЕУРО 2016. “Змајеви” ће у посљедњем колу Групе Б играти против Кипра и биће то директан окршај у борби за треће мјесто и пласман у бараж.

“Змајеви” су послије побједе над Велсом у доброј ситуацији и довољан им је и бод за бараж, док Кипар мора да побиједи.

Селектор БиХ Мехмед Баждаревић међутим каже да његова екипа неће калкулисати.

“Изгубили смо у првом колу квалификација за ЕУРО 2016 од екипе која игра добар фудбал. Ипак, нећемо калкулисати. Надигравати ћемо се. Неће бити у старту опција на идемо на бод. Овдје хоћемо да играмо и учинимо све да одемо у бараж", рекао је Баждаревић.

"Рекли смо и поновићу, чекамо вечерашњи тренинг и видјећемо ко ће бити спреман за утакмицу. Када је у питању Един Џеко велике су шансе да игра сутра. Да ли ће почети сусрет и колико ће играти то ћу одлучити након консултација с медицинским штабом", одговорио је Баждаревић на питање да ли ће наступити Џеко.

Међутим, најавио је да неће бити великих промјена у екипи у односу на меч са Велсом, којег је БиХ добила резултатом 2:0 у суботу навечер у деветом квалификационом колу када су за Баждаревићеве играче одшкринута врата баража.

"Иновација неће бити. Сви су добро одрадили јучерашњи тренинг. Најважније је да су спремни за утакмицу против противника за бараж. Најмањи проблем је којих ће 11 играти", нагласио је Баждаревић.

И Асмир Беговић, голман БиХ, оптимиста је пред дуел одлуке.

"Позитивно расположење је у екипи. Вратили смо самопоуздање након побједе над Велсом и спремни смо за Кипар. Атмосфера у екипи је добра, чека нас тешка утакмица. Међутим, такве утакмице играчи желе. Боље је да је пун стадион, него празан и да је досадно. Надам се доброј атмосфери на стадиону, доброј утакмици и пласману у бараж", рекао је Беговић.

По окончању конференције за медије, бх. репрезентативци имали су и официјелни тренинг пред утакмица 10. кола квалификација за ЕУРО 2016 са Кипром, а коју ће одиграти сутра на стадиону ГСП Арена у Никозији са почетком у 20.45 сати по средњеевропском, односно 21.45 по локалном времену.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ПроРС_БиХ

13.10.2015 06:50

Ти си свјетлост душе Вјечне ватре плам Мајко наша земљо Босно Теби припадам Дивно плаво небо Херцеговине У срцу су твоје ријеке Твоје планине Поносна и славна Крајина предака Живјећеш у срцу нашем Дов'јека Покољења твоја Казују једно: Ми идемо у будућност Заједно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милоје

13.10.2015 18:18

Како је довољан бод? Ако Белгија изгуби?

ОДГОВОРИТЕ