Русија на ЕП-у, Швеђани иду у бараж!

Фудбалери Русије пласирали су се на Европско првенство победом над Црном Гором, док Шведској није помогао тријумф над Молдавијом.

Фудбал 12.10.2015 | 20:40
Русија на ЕП-у, Швеђани иду у бараж!

Русија је у последње коло квалификација ушла са два бода више у односу на Шведску и успела да их задржи победом над Црногорцима од 2:0.

Екипа коју води Леонид Слутскиј правиће друштво Аустрији из групе Г, која је са 3:0 добила Лихтенштајн и тако квалификације завршила са 28 од могућих 30 бодова.

Швеђанима, који су такође резултатом 2:0 савладали Молдавце, за утеху остаје бараж у којем нису имали среће прошлог пута против Португала.

Ибрахимовић и дружина надали су се да Црна Гора може да изненади Русију у Москви и помогне им да се директно нађу у Француској, али се то није десило. Екипа тренера ЦСКА потпуно је сазрела откад је он заменио Фабија Капела и већ у првом полувремену решила питање победника.

После неколико уводних шанси Олег Кузмин је начео мрежу голмана Игњатовића када се снашао у маниру врхунског нападача. Побегао је чувару на десној страни, Игор Денисов му је послао дубинску лопту, а он је из прве уклизао и проследио је поред чувара мреже.

Непосредно пре гола Станиша Маднић имао је шансу да постигне првенац у новом дресу, да би Русија поставила коначан резултат само четири минута касније. Владимир Родић, још један играч који није имао места у селекцији Србије, закаснио је са стартом и у казненом простору оборио Комбарова који је био бржи, а судија Свен Едвар Моен показао је на белу тачку. Сигуран извођач најстроже казне био је Кокорин.

Артјем Дзјуба промашио је стопостотну прилику до краја полувремена, док су Широков и Кузмин били непрецизни у другом делу игре, па је на крају остало 2:0 за домаће.

Швеђани су у Солни такође кренули изузетно офанзивно у жељи да што пре стигну до гола. На почетку су промашивали Златан Ибрахимовић и Џон Гуидети, али се нападач Пари Сен Жермена исправио већ у 24. минуту.

Феноменално додавање упутио му је Лустиг, Ибра је прихватио лопту и шмекерски заобишао голмана Чебануа, а потом је ћушнуо у мрежу. До одмора није било погодака, а тријумф домаћих потврдио је Зенгин у трећем минуту наставка.

Он је упутио диван лоб и пребацио неколико одбрамбених играча Молдавије, укључујући и голмана, који је претходно кратко избио лопту главом после излетања.

Очекивало се да Аустрија одмори у последњем колу квалификација, али је селектор Келер извео најјачи тим против Лихтенштајна. У 12. минуту Арнаутовић је начео госте, да би их Јанко докусурио почетком другог полувремена.

Аустријанци су тренутно најбоља екипа квалификација са 28 од 30 могућих бодова, а једино Енглеска има шансу да буде максимална, уколико вечерас савлада Литванију у гостима.

Група Г:
Аустрија – Лихтенштајн 3:0
(Арнаутовић 12, Јанко 54, 57)
Русија – Црна Гора 2:0
(Кузмин 33, Кокорин 37п)
Шведска – Молдавија 2:0
(Ибрахимовић 24, Зенгин 48)

Табела:
1. Аустрија 10 9 1 0 22:5 28
2. Русија 10 6 2 2 21:5 20
3. Шведска 10 5 3 2 15:9 18
4. Црна Гора 10 3 2 5 10:13 11
5. Лихтенштајн 10 1 2 7 2:26 5
6. Молдавија 10 0 2 8 4:16 2

Коментари / 0

Оставите коментар