СКАНДАЛ У БУЈАНОВЦУ И ПРЕШЕВУ!!!

Албанци скандирали: "Убиј, закољи, да Србин не постоји!" Скандирањем на српском језику "Убиј, закољи, да Србин не постоји“ и на албанском "чивша шкије" што значи је**те Србе ("шкије" је погрдан израз за Србе на Албанском језику), синоћ су неколико стотина младих Албанаца у Бујановцу и Прешеву прославили пласман фудбалера Албаније на Светско првенство.

Фудбал 12.10.2015 | 22:40
СКАНДАЛ У БУЈАНОВЦУ И ПРЕШЕВУ!!!

Одмах по завршетку утакмице са Јерменијом, у којој је Албанија победила са 3:0, колоне младих који су носили заставе и навијачке реквизите, пешице и аутомобилима, почеле су да се сливају према централним градским трговима у Бујановцу и Прешеву.

У Бујановцу је, одмах после ватромета, почело непримерено, бучно и ничим изазвано скандирање које се орило скоро један сат.

Млади Албанци су неколико пута, поред осталих усклика, скандирали "Убиј, закољи, да Србин не постоји" и "чивша шкије". Погледајте видео са портала: бујановацке.цо.рс:

"Прослава" је почела ватрометом, а настављена разним покличима, урлицима, петардама, пуцањем, димним бомбама, тако да се у једном тренутку Трг Карађорђа Петровића није виде од дима.

Двадесетак минута касније на трг је стигло тридесетак полицајаца, а славље је настављено до 21. Док су млади Албанци непримерено славили, Срби су у страху бојажљиво провиривали иза завеса из својих станова у зградама које окружују централни градски трг, јер такво скандирање на јавној сцени у Бујановцу нико не памти.

- Узнемирен сам као никада. Ја и моја породица не можемо да верујем сопственим чулима да нам овде, у нашем граду, Албанци са којима се свакодневно сусрећемо, скандирају "убиј закољи…! Ово се у Бујановцу никада није догодило. Ово не води доброме – каже Мидраг Милковић, директор Ветеринарске станице у Бујановцу.

Један српски новинар, у страху скоро да није желео да разговара на ову тему.

- Нико никоме овде није забранио да се нешто слави. Али овакав начин славља, са оваквим порукама нама, њиховим комшијама, то је више него страшно, тако да смо сви у породици узнемирени и у шоку. Ја овакво скандирање у Бујановцу не памтим. Ево, деца ме питају зашто ови људи то изговарају. Шта да им кажем? Како да им то објасним? – одговара колега.

Ненад Митровић, народни посланик Српске напредне странке и Стојанча Арсић, заменик председника општине Бујановац, пратили су збивања на градском тргу, али изненађени догађањима, нису били спремни да их подробније коментаришу.

- Упознати смо, пратимо ситуацију и на вези смо са надлежним органима – рекли су Митровић и Арсић, а председник општине Бујановац, Нагип Арифи није се јављао на телефонске позиве.

Недоступан је био и Драган Величкович, командир Полицијске станице у Бујановцу.

У Полицијској станици у Бујановцу разговарали смо са Муратом Мустафом, помоћником воће смене. На питање колико је полицајаца за било на трагу и да ли је било инцидената, Мустафа је одговорио.

- Разговарао сам са мојим командиром. Он ми је рекао да вам пренесем да ми нисмо надлежни да дајемо било какве информације за јавност. У току ноћи или сутра ујутро имаћете саопштење полицијске управе у Врању.

- Ми смо детаљно пратили ситуацију у Бујановцу. Када је „славље“ почело, и када су полицајци стигли на Трг спремни да интервенишу ако је потребно, било је гунђања и негодовања окупљених. Ми смо идентификовали неколико лица која су правила инциденте, а све друге радње предузећемо сутра у договору са Тужилаштвом – рекао нам је извор у Полицијској станици у Врању.

Исти извор је синоћ потврдио да ће сутра саопштењем за јавност грађани бити обавештена о инцидентима у Бујановцу и Прешеву.

- Јавност у Србији и грађани Бујановца морају да знају ко је организовао овакву "прославу2 и ко су предводници младих који су својим комшијама Србима послали овакве поруке – рекао нам је на крају колега из Бујановца Живота Матић.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бошњак_Приједор

12.10.2015 20:45

Осудјујем ово али продјите кроз приједор или Бања Луку кад је нека слицна манифестација па цете цути исто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аха

13.10.2015 08:41

Овој је скандал.....а готово исте ствари кад се десавају по Босни....то је нормално.....?? лицемјерно...зар не....?

ОДГОВОРИТЕ
Name

хари

13.10.2015 09:22

То има само у бивсој југи.да градани једне дрзаве навијају за другу а није ни цудо кад јавни сервис у првом плану приказује спортске догадјаје друге дрзаве па на крају тек реда ради казу несто И о својој земљи.и то кад гледају дјеца нормално је да це навијат за те прве вијести

ОДГОВОРИТЕ