Анализа: У реду што Срби...Али, зашто Хрвати бојкотују фудбалску репрезентацију?

Хрвати су у великом проблему, и да није било казне УЕФА стадион на мечу квалификација са Бугарском би свакако зврјао празан (3:0). Фудбал се није гледао ни по кафићима и пабовима широм земље. Главни проблем - Здравко Мамић. Навијачи су чак и одржали састанак са капитеном Дариом Срном и од играча тражили да бојкотују националну селекције.

Фудбал 13.10.2015 | 17:40
Анализа: У реду што Срби...Али, зашто Хрвати бојкотују фудбалску репрезентацију?

И док у Србији, Здравко Мамић делује као човек са чаробним штапићем који и “половне” играче може да прода за велике паре, у Хрватској је ситуација потпуно другачије. Популарни Мамињо је у својој домовини апострофиран као највећи проблем тамошњег фудбала.

- Динамо је упропастио а сада се потпуно умешао у рад репрезентације. “Ватрени” су постали приватна прћија Здравка Мамића - само је један од оштрих коментара.

Кап која је потпуно прелила часу је именовање Анте Чачића за новог селектора “ватрених”. Ни прва победа на месту тренера Хрватске (Бугарска 3:0) није променила слику навијача о Чачићу. Апострофиран је као Мамићева марионета и помоћни тренер националног тима.

Пред сусрет са Бугарима, Ћаћић је преживео праву буру. Капитен Хрватске, Дарио Срна могао је да плати цех ни крив ни дужан. Одлични десни бек се тајно састао са навијачком групом “Торцида”, а од њега је тражено да поведе играче у бојкот државне селекције.

- Ако волите Хрватску и репрезентацију, морате нешто да урадите, а не само да ћутите и немо посматрате шта се догађа. Ваша оправдања да знате да је Мамић окупирао савез за своје личне интересе али да не можете ништа да промените, јер сте ту да само играте фудбал су смешна. Баш ви можете да урадите највише, а то народ и очекује - поручили су навијачи капитену.

Срна је одмах одбио овај бизаран захтев а о састанку је обавестио и селекора Чачића.

- Дијалог је свакако потребан али не на овакав начин. Рекао ми је да су позвали играче да бојкотују репрезентацију, то није норамално. Да је знао о чему се ради, Срна не би ни ишао на састанак. Превише причамо о људима које фудбал не занима њима је само важно да буду у првом плану - рекао је Чачић после тријумфа над Бугарском.

У последњем колу квалификација "ватрени" се састају са Малтом (уторак 20.45) и то без најбоље играча, повређеног Луке Модрића.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

13.10.2015 16:13

Зато сто Хрвати не воле сами,себе а камоли Репрезентацију Хрватске!!!О Сукеру и осталом У.....А и да НЕ ПРИЦАМ!!!!

ОДГОВОРИТЕ