Јелена: Циљ ми је и даље - освајање Грен слема!

Српска тенисерка Јелена Јанковић изјавила је да јој је циљ да освоји Грен слем и да и даље може да прави добре резултате.

Тенис 13.10.2015 | 11:40
Јелена: Циљ ми је и даље - освајање Грен слема!

Јанковићева има 30 година, током каријере је била прва играчица света, али никада није тријумфовала на неком од четири највећа турнира.

Пре седам година играла је финале УС опена, али сматра да може да понови такав резултат, иако многи тврде да су њени најбољи дани прошли.

„Покушаћу да завршим сезону на најбољи могући начин и да следећу почнем свежа и здрава. Мој циљ је да освојим Грен слем. И даље осећам да могу много да остварим у следећих неколико година, у зависности у каквом стању буде моје тело“, рекла је Јанковићева.

Она је још поновила да је живот тенисерки веома тежак и да је систем такмичења током сезоне изузетно напоран.

„Веома је захтевно и тешко играти од јануара до новембра. Имамо много мечева и путујемо сваке недеље од земље до земље, са континента на континент. Није лак живота и, посебно на крају сезоне, играчице су исцрпљене и то се осети на нашим телима. Много је повреда и тенисеркама је тешко да се носе са тиме“, додала је српска играчица.

Српкиња је недавно остварила 600. победу на WТА туру чиме је ушла у ред одабраних тенисерки.

„У ствари, нисам схватала да сам остварила толико победа. Замислите колико је то километара у мојим ногама. Али то је сјајно остварење и поносна сам на себе што сам успела да га остварим“, закључила је Јелена.

Коментари / 0

Оставите коментар