Вучић тврди: Биће и за болнице, и за стадион!

"Они су се појавили са цифром од 250 милиона евра, а ја сам рекао да држава може да да 150 милиона", рекао је премијер Александар Вучић.

Фудбал 13.10.2015 | 18:20
Вучић тврди: Биће и за болнице, и за стадион!

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да ће, уколико успе приватизација Телекома и концесија за аеродром "Никола Тесла", Србија имати довољно новца и за изградњу државног стадиона и за реновирање болница.

Вучић је, поводом дилеме која је у јавности покренута после његове најаве да ће Влада Србије помоћи изградњу државног стадиона, а да су болнице широм земље у ужасном стању, рекао да је најсрећнији кад се такве дилеме и питања покрећу у јавности јер то говори да је друштво сазрело.

Он је новинарима у Јагодини рекао да то у шта држава улаже новац и треба да буде кључно питање за јавност, али је пренео свој став да свакако стадион не би ставио испред болница.

Према његовим речима, од краја 2015. и у 2016. години, биће реновиране готово све болнице и школе у Србији, а с пролећа креће и изградња нове зграде Клиничког центра Србије, за шта је потребно 95 милиона евра.

"У свим болницама почиње реновирање, које укључује кречење, решавање проблема са мокрим чворовима. То су велики послови, тражимо инвеститора за модернизацију КЦС, како би се зграда Клиничког центра изместила и да буде много савременија него што је данас", рекао је Вучић.

Истовремено, готово све школе биће реновиране и снадбевене бољом опремом, рекао је Вучић.

С друге стране, додао је он, Национални стадион је Србији потребан јер без њега фудбалски клубови неће моћи да учествују у европским такмичењима.

"Они су се појавили са цифром од 250 милиона евра, а ја сам рекао да држава може да да 150 милиона, и то у три транше, а да они после редовно измирују своје дугове према држави", рекао је Вучић.

Према његовим речима, свако улагање у капиталне инвестиције је позитивно трошење новца, насупрот бацању у бунар, какво је у Србији постојало последњих десет до 15 година.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Не мозе

13.10.2015 08:51

Ко њима даје право да граде стадионе на ледјима напаценог народа? Је л то развој који Србија хоце?

ОДГОВОРИТЕ