Најбоље рангирани за СИПУ код Мектића

Чланови Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ обавили су данас интервју и утврдили ранг-листу кандидата за избор директора СИПЕ. Ранг-листа је достављена министру безбједности у Савјету министара БиХ Драгану Мектићу, који ће једног од кандидата предложити Савјету министара БиХ на потврђивање и именовање за директора СИПЕ.

Босна и Херцеговина 12.10.2015 | 15:46
Најбоље рангирани за СИПУ код Мектића

Чланови Независног одбора обавили су интервју са седам кандидата који су испуњавали услове избора за директора СИПЕ. Након интервјуа извршено је оцјењивање кандидата и утврђивање ранг-листе од пет најбоље пласираних.

Првопласирани на ранг-листи Независног одбора са 86,11 бодова Томислав Миросавић запослен је у Полицијској академији МУП-а Републике Српске.

Другопласирани са 84,44 бода Давор Видовић ради као шеф унутрашње контроле у МУП-у Посавског кантона, а живи у Брчком.

Перица Станић освојио је 82,22 бода и тренутно је савјетник директора Полиције Републике Српске.

Слободан Никић, радник Центра јавне безбједности Бијељина, четврти је са 81,11 бодова на ранг-листи за директора СИПЕ, док је Реља Ковач, шеф Одјељења за заштиту ВИП личности и страних делегација у Дирекцији за координацију полицијских тијела БиХ, петопласиран са 62,77 бодова.

Испод црте су остали Зоран Глушац са освојених 31,11 бодова и Драган Мумовић са 28,88 обојица запослени у СИПИ.

Ранг-листа кандидата за избор директора СИПЕ достављена је министру безбједности у Савјету министара БиХ Драгану Мектићу који ће, како је раније изјављивао, у најкраћем року једног кандидата предложити Савјету министара БиХ за именовање на функцију директора СИПЕ.