Ноле: Титула ми даје самопоуздање пред Шангај!

Новак Ђоковић рекао је да ће тријумф у Пекингу покушати да искористи како би на Мастерсу у Шангају остварио добар резултат.

Тенис 12.10.2015 | 13:00
Ноле: Титула ми даје самопоуздање пред Шангај!

Ђоковић је у недељу потврдио доминацију у светском тенису осмом титулом у сезони, а у финалу је декласирао Рафаела Надала – 6:2, 6:2.

Најбољи тенисер света још увек нема пораз у Пекингу, а ово му је била 29. узастопна победа на овом турниру.

Ове године у Пекингу Ђоковић је у пет мечева ривалима препустио само 18 гемова. Ово је било 12. узастопно финале у 2015. за Новака и осма титула, укупно 56. у каријери.

Био је ово 45. окршај двојице највећих ривала у историји тениса, а Ђоковић је сада смањио на 23-22, пошто је добио Надала сва три пута ове године.

„Резултат, посебно у првом сету, не показује право стање и борбу коју смо имали на терену. Увек сам свестан чињенице да веома мало поена може одлучити победника оваквих мечева које играм против највећих ривала, а Рафа је дефинитино један од њих“, рекао је Ђоковић.

Он је потом истакао да ће се Шпанац сигурно вратити бољи у следећој сезони.

„Надал је један од великих шампиона који разуме колики изазов представљају овако велики мечеви. Он зна да игра на великој сцени на којој је борба за титуле. Освојио их је толико. Зато нисам желео да му дозволим шансу за повратак у меч после које би евентуално почео боље да игра и доминира у разменама“, додао је Новак.

У недељу је већ почео Мастерс из серије 1.000 у Шангају на којем је прошле године изгубио у полуфиналу од Роџера Федерера, каснијег шампиона.

„Ова позитивна недеља дефинитивно ме храбри и даје самопоздања за Шангај“, закључио је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар