ЕП: Потоп ''Орлова'', побједа Португала, уз два црвена Србима!

Како су српски фудбалери играли у квалификацијама за Европско првенство, тако су их и завршили - неуспешно. Србија је на свом терену поражена од селекције Португала са 1:2 (0:1) уз два искључења и чак четири играча који су носили капитенску траку.

Фудбал 11.10.2015 | 20:15
ЕП: Потоп ''Орлова'', побједа Португала, уз два црвена Србима!

"Орлови" су одавно остали без шансе да се пласирају на шампионат који ће се наредне године одржати у Француској, док су Португалци оверили пласман и у Београд дошли без Кристијана Роналда.

Истина, наша репрезентација је одиграла једну од бољих утакмица у овим квалификацијама, али је све покварено у финишу, јер неке лекције нису научене, а одавно је требало да буду - да нема потребе да се приговара судији.

Ни киша није сметала да се око 5.000 навијача окупи на стадиону у Хумској, "орлови" су сјајно парирали екипи која ће играти на ЕП и онда све "просули".

Најпре је на изједначење Зорана Тошића одговорио Мутињо сјајним голом за 1:2 и тријумф Португала, а замењени Коларов је због протеста експресно добио црвени картон. Убрзо је искључен и Немања Матић, који је преузео капитенску траку од левог бека.

Тако се она на кратко нашла на руци Зорана Тошића, кога је у финишу заменио Сулејмани, па је голман Владимир Стојковић био четврти капитен Србије на овом мечу. И то довољно говори о свему што су наши фудбалери урадили у овим квалификацијама.

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ: Рано вођство Португала, "орлови" тражили пенал

Киша пљушти цео дан у Београду, поред чега на трибинама има око 5.000 навијача. "Орлови" су већ у првом минуту имали шансу када је Душко Тошић остао сам на ивици петерца, али није знао да ли главом или ногом да крене на центаршут презимењака Зорана из корнера.

Ипак, одличан почетак наши играчи нису успели да крунишу поготком и уследила је казна у петом минуту. Дани је лако протрчао поред Стефана Митровића и Стојковић је одлично зауставио његов шут, али је лопта дошла право до Нанија коме није било тешко да затресе мрежу за 0:1.

Примљени гол као да је потпуно пресекао "орлове" и скроз је нестао онај почетни налет. Руи Патрисио је био беспослен међу стативама, а тек у 20. минуту смо запретили - Зоран Тошић је центрирао из прекида да десне стране, а Александар Митровић главом послао лопту преко пречке, што је био први ударац.

До истека пола сата најчешће је Србија нападала по левој страни преко Тадића и Коларова, док је десна била потпуно искључена и није било праве завршнице. У 35. минуту је севнула контра домаћина, Љајић је лепо пропустио лопту до Тадића чији је шут завршио преко гола.

Два минута касније управо је Љајић искоса са леве стране натерао Патрисија на одбрану, а у наставку акције је Матић превише петљао. У финишу првог дела Митровић је тражио пенал после дуела са Семедом у казненом простору ривала, али је судија Борбалан само одмахнуо руком.

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ: Коларов и Матић искључени, Португал однео тријумф
По повратку са предаха наши фудбалери су наставили са иницијативом. У 53. минуту је Коларов одлично прошао по левом крилу и пронашао Љајића који је ушао у казнени простор и из добре прилике шутирао поред десне стативе.

Боља је била Србија, али никако није могла до поравнања, па је и Матићев ударац са дистанце отишао преко пречке на истеку сат времена игре.

Ипак, боља игра и иницијатива исплатили су се "орловима" у 65. минуту - после акције по левој страни Коларов је убацио лопту на пенал одакле је Зоран "Бамби" Тошић из прве закуцао лопту у горњи леви угао за 1:1.

Недуго затим је и Коларов тукао са око 40 метара и изборио се за корнер, а наши играчи су и после изједначења наставили са нападима, али се све убрзо променило.

Елисеу је прошао по левој страни и вратио лопту до резервисте Мутиња који је са ивице казненог простора сјајно погодио горњи десни угао немоћног Стојковића за 1:2.

Коларов је мало пре тога замењен Обрадовићем, али је жустро протестовао код судије Борбалана због недосуђеног фаула над Тошићем уочи поготка, па је експресно добио два жута, односно црвени картон у 80. минуту.

Низала су се искључења, јер је Матић минут касније лактом у главу закачио Андреа, па је шпански судија и њега искључио, што је био крај снова да можемо бар до бода на опроштају од квалификација.

Црна серија од четири године
Србија је без победе у Београду на последњих шест мечева рачунајући и ову утакмицу. Послењи пут је на свом терену савладалаФарска Острва са 3:1 у септембру 2011. године.

Албанија директно на ЕУРО
У исто време од 18 часова Албанија је гостовала гостује Јерменији и са 0:3 директно отишла на Европско првенство у Француској, док Данска иде у бараж.

Србија - Португал 1:2 (0:1)
(З. Тошић 65 - Нани 5, Мутињо 78)

Стадион: Партизана. Гледалаца: 5.000. Судија: Давид Фернандез Борбалан (Шпанија). Црвени картони: Коларов у 80. и Матић у 81. минуту.

Србија: Стојковић, Томовић, С. Митровић, Д. Тошић, Коларов (од 77. Обрадовић), Миливојевић, Матић, З. Тошић (од 85. Сулејмани), Љајић, Тадић, А. Митровић (од 85. Шкулетић).

Португал: Патрисио, Семедо, Алвеш (од 46. Нето), Фонте, Елисеу, Данило, Велосо (од 70. Мутињо), Андре, Нани, Кварежма, Дани (од 57. Едер).

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Администратору

11.10.2015 18:49

Да И теби није зао сто је Србија изгубила па ниси могао да славис. Па необјављујес коментаре. А знали сте славите за побједу која незнаци ниста. Истина боли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

11.10.2015 18:51

Како орао може бити потопљен или је то могуће уз Караџићево јотовање хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од срца

11.10.2015 21:05

Тузно. Није ли вријеме да се несто из корјена мијења? Лопта је округла и среца мозе откотрљати само на једну страну, али Србији изгледа никако. Лоса дисциплина, релативно добри играци, безвезна стратегија и недостатак мотивације је оно сто описује ову екипу са струцним стабом.

ОДГОВОРИТЕ