Српски национални стадион у Новом Београду?!

Главни градски урбаниста изјавио да иза Блока 45 постоји земљиште које би могло да буде искоришћено за прављење модерног спортског здања.

Фудбал 12.10.2015 | 16:40
Српски национални стадион у Новом Београду?!

Председник ФСС Томислав Караџић и премијер Србије Александар Вучић покренули су опет причу о Националном стадиону после победе "орлова" над Албанијом у квалификацијама за ЕУРО 2016.

Вучић је рекао да ће Влада Србије издвојити 150 милиона евра уколико постоји воља да се изгради стадион на којем би играла репрезентација.

Да није у питању само "мртво слово на папиру" потврђено је врома брзо после посете премијера репрезентацији у Старој Пазови.

Из управе града Београда стигла је информација да је локација за изградњу стадиона већ спремна. Реч је о земљишту иза Блока 45 на Новом Београду.

"У генералном урбанистичком плану иза Блока 45 постоји локација за изградњу стадиона. Међутим, тај план је подложан променама. Када се уђе у пројекат знаћемо да ли је та локација одговарајућа или ће се ићи на неку другу страну", изјавио је за "Спорт" Милутин Фолић, главни градски урбаниста.

Прича о изградњи Националног стадиона покренута је још 2013. године, када је постојала идеја да се са таквим модерним објектом Србија укључи у трку за организацију Европског првенства 2020. године.

Тада је још урађена анализа потенцијалних локација за изградњу стадиона. Осим локалитета иза Блока 45, помињао се и простор код новог моста који спаја Земун и Борчу, Лука Београд, као и Стара Пазова, у близини "Куће фудбала", где је база репрезентације. Тада је у причи било и реновирање или изградња нових стадиона на месту постојећих стадиона Партизана, Црвене звезде , ОФК Београда и Рада, али се чини да је то тренутно најмање прихваћена идеја.

Национални стадион, гдегод да буде изграђен, према плану би требало да буде најмодернији у региону са капацитетом од 60.000 места.

Коментари / 0

Оставите коментар