Пекинг: Ноле ''пребио'' Рафу у финалу са 6:2, 6:2!

Новак Ђоковић потврдио је још једном доминацију у светском тенису освојивши турнир у Пекингу шести пут у каријери.

Тенис 11.10.2015 | 16:20
Пекинг: Ноле ''пребио'' Рафу у финалу са 6:2, 6:2!

Српски тенисер је у финалу савладао свог највећег ривала Рафаела Надала у два сета – 6:2, 6:2 за 90 минута.

Шпански тенисер пружио је сјајан отпор иако резултат говори другачије, играо је у појединим тренуцима вероватно свој најбољи тенис у 2015. години, али то ипак није било довољно против феноменалног Ђоковића.

Најбољи тенисер света још увек нема пораз у Пекингу, а ово му је била 29. узастопна победа на овом турниру. Ове године у Пекингу Ђоковић је у пет мечева ривалима препустио само 18 гемова. Ово је било 12. узастопно финале у 2015. за Новака и осма титула, укупно 56. у каријери.

Био је ово 45. окршај двојице највећих ривала у историји тениса, а Ђоковић је сада смањио на 23-22, пошто је добио Надала сва три пута ове године.

Српски тенисер није испустио сервис у финалу, направио је по два брејка у оба сета и на доминантан начин је стигао до трофеја, иако коначан резултат не одсликава право стање ствари на терену. Меч је завршен са 23 винера и 20 неизнуђених грешака Ђоковића, односно 7 винера и 15 грешака Надала.

Ток меча:

Већ на старту меча Надал је покушао да изненади Ђоковића пошто је одлучио да први сервира, иако скоро увек бира да прима сервис на старту. Меч је почео фантастичном дугом разменом коју је добио Ђоковић. Српски тенисер је одмах успоставио контролу, стигао је до две везане брејк лопте и већ прву искористио.

У другом гему Надал је имао полуприлику да се врати. Новак је направио неколико неизнуђених грешака, Шпанац је имао 0:30, али је српски тенисер ипак повео са 2:0. Шпански тенисер се на семафор уписао у трећем гему и било је очигледно да агресивном игром покушава да се супротстави Ђоковићу.

Играо је Надал изузетно добро, можда и најбоље у 2015. години, па је у шестом гему стигао до две брејк шансе. Није успео да изједначи, Новак је добио четири везана поена и повео је са 4:2.

Многи су пред овај меч сумњали у велику борбу, али управо то смо добили. Новак је у седмом гему стигао до брејк лопте од 40:0, Надал је успео да је неутралише, али није смањио на 4:3. Ђоковић је изборио још једну шансу и повео је са 5:2 после грешке Шпанца на мрежи. Први сет практично је решен у седмом гему, па је Ђоковић лако одсервирао за 1-0 (6:2).

И на старту другог сета било је јасно да Надал игра на врхунском нивоу. Добио је уводни сервис гем, а онда је озбиљно запретио у другом. Новак се добрим сервисима и кретањем провукао и успео је да изједначи на 1:1.

Почетком трећег гема Новак је стигао до 0:30 на сервис ривала, а после другог поена Надал се пожалио на повреду стопала, па је меч прекинут како би му се указала медицинска помоћ.

Меч је после троминутне паузе настављен, није било приметно током поена да је повреда стопала оставила трага на Надалу, а Ђоковић је успео да направи брејк. Стигао је после фантастичног поена до две везане брејк шансе и код прве је сачекао грешку ривала - 2:1.

Направљени брејк у другом сету Новаку је улио додатно самопоуздање, па до краја меча српски тенисер није имао проблема. У петом гему направио је нови брејк, а меч је окончао у осмом својим сервисом.

Коментари / 0

Оставите коментар