Прва смотра голубова "Србац 2015."

Кинески голуб жуте боје власника Едина Јабанџића из Тешња проглашен је „шампионом шампиона“ на првој специјалној изложби структурних голубова Босне и Херцеговине која је одржана у Српцу.

Република Српска 11.10.2015 | 14:00
Прва смотра голубова "Србац 2015."

Узгајивачи голубова на овој изложби, која је трајала два дана, представили су 150 својих најљепших миљеника у шест категорија младог и четири категорије старог узгоја.

У конкуренцији „перикера“ побиједио је жути голуб Аднана Мујића из Јелаха, у конкуренцији „лепезана“ прво мјесто освојио је бијели голуб Станка Ковјанића из Прњавора, док је међу „“кинеским голубовима“ шампионску титулу овојио жути љепотан Едина Јабанџића из Тешња.

Овај голуб проглашен је за „шампиона шампиона“ изложбе. У конкурендији младих „коврџавих голубова“ шампионском титулом окитио се жути голуб истог власника. У конкуренцији „капуцинера“ најбољи је био црни голуб Есада Дједовића из Тешањке. 

У конкуренцији „перикера“ старог структурног узгоја, прво мјесто припало је црвеном голубу Ђуре Митраковића из Разбоја.

„Лепезан“ (лаванда) Станка Кованића из Прњавора убједљив је био у својој конкуренцији, док су за најбоље „кинеске голубове“ старог узгоја проглашени бијели голуб Славише Митраковића из Разбоја, анадолија Милована Рачића из Разбоја, силвер Миће Комановића из Пријебљега, црни Маринка Вучковића из Српца и вугасти голуб Томислава Чанића из Градишке.

У конкуренцији „коврџавих голубова“ старог узгоја за шампиона је проглашен жути голуб Драгана Драгојевића из Нове Веси.

Организатор изложбе било је Удружење узгајивача структурних голубова Босне и Херцеговине, покровитељ општина Србац, а главни спонзор фирма „Центрумк траде“.

Домаћин изложбе највећи узгајивач голубова и међународни судија у овој области Ђуро Митраковић изразио је задовољство што је изложба оваквог нивоа први пут успјешно организована у Српцу, а посебно се захвалио начелнику општине Драги Ћирићу на разумјевању и помоћи.

Власницима шамионских голубова дипломе је уручио предсједник Скупштине општине Србац Зоран Дјукић.

Аутор: Саво Кесер

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хух

11.10.2015 12:20

Сви сте ви голубови, специјална врста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

11.10.2015 15:40

Е моји Срби! Жалосно је чути и видјети да Ви као СРБИ Светог Саве још увијек не знате СРБСКИ да говорите и пишете. Од преласка гласа Б у глас П приликом писања и изговарање се увијек оступа ако се том приликом мења смисао корена ријечи као што се дешава када се умјесто СРБСКИ пише и говори СРПСКИ. Наше национално име је СРБ а не СРП. Народна именица СРБ је скраћеница од пуног имена СРБА које гласи Свети Раби (Народ) Божји, а са СРПОМ се јечам жање. Од Бога Вам здравље и спасење да убудуће будете само оно што јесте СРБИ а не СРПИ. Амин. Боже дај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко

11.10.2015 16:31

Постовани брате Михајло Имате једно од многих интересантних предавања блазенопоцивсег Владике Данила на ову тему СрБско а не СрПско. Послусајте аудио запис на Yоу тубе.поздрав

ОДГОВОРИТЕ