Меша: Можда није било очекиваног квалитета…

"…али било је борбености и заслужено смо побиједили", изјавио је послије побједе против Велса селектор репрезентације Босне и Херцеговине Мехмед Баждаревић.

Фудбал 11.10.2015 | 19:00
Меша: Можда није било очекиваног квалитета…

На репрезентативцима Босне и Херцеговине уочи дуелса са Велсом био је огроман притисак, са којим су се "змајеви" изборили на најбољи могући начин, уписали побједу и тако остали у трци за треће мјесто у групи које води у бараж.

Селектор Мехмед Баждаревић задовољно је трљао руке послије освајања три бода на "Билином пољу", која су омогућила БиХ да у посљедњем колу на Кипру одлучује о својој судбини.

"Момци су одиграли добру утакмицу. Можда није било квалитета који смо очекивали, али било је пуно борбености и мислим да смо заслужено побиједили, иако није било нимало лако. Није било пуно шанси, али побједа је јако лијепа, јако важна и сада идемо на Кипар да дођемо до онога што сви желимо већ дуго времена", казао је популарни Меша.

Капитен Един Џеко није улазио у игру. Селектор Баждаревић одлучио је да остави на клупи нападача Роме, с обзиром да је у посљедње вријеме кубурио са повредом.

Ипак, на прави начин замијенио га је Милан Ђурић, који је у игру ушао у 60. минуту, а већ у 71. постигао је свој први погодак у дресу "змајева", а онда у финишу сусрета стигао и да асистира Ведаду Ибишевићу за коначних 2:0.

"Знали смо да можемо рачунати на Милана, али и све играче који су овдје. Жељели смо да сачувамо Едина за крај, али поклопило нам се да смо могли без њега да ријешимо ову утакмицу. Ова два, три дана искористићемо да га потпуно опоравимо и надам се да ће бити спреман за Кипар", рекао је Баждаревић.

Ведад Ибишевић показао је да се враћа у голгетерску форму. Нападач берлинске Херте у посљедњих мјесец дана постигао је четири гола у Бундеслиги, а репрезентативни пост прекинуо је против Велшана.

"Ведо је прошао један период који је јако тежак за нападача, када не игра и не даје голове. Сви у тиму настојаји су да га 'врате у живот', али он је то учинио својим радом. Заслужио је ово и честитам му на поготку. Надам се да ће их бити још много".

"Змајеве" до баража очекује још једна препрека - Кипар. Дуел у Никозицији бх. репрезентативци дочекују на трећем мјесту са 14 бодова, док Кипрани имају два мање и такође се надају доигравању.

"Утакмица у Никозији биће 'мајсторица' у којој нема фаворита. Игра се једна утакмица у којој побједник иде даље. Квалитетна екипа, побиједили су нас, али и Израел. Надам се да ћемо успјети да се одморимо и припремимо за овај меч, како смо се припремили и за претходне", рекао је Баждаревић.

БЕГОВИЋ
"Змајеви" су одлично простудирали игру Велшана, тако да њихове узданице Герет Бејл, Арон Ремзи и Џо Ален нису показали скоро ништа. Са њиховом игром добро је упознат голман бх. репрезентације Асмир Беговић, чији савјети су сигурно помогли осталим репрезентативцима да "прочитају" игру "острвљана". "Веома је битна комуникација у задњој линији и на томе смо доста радили. Требала нам је дисциплина у одбрани, нисмо примили гол и то нам је веома битно јер смо знали како буде вријеме одмицало да можемо дати гол и срећа нас је погледала, заслужили смо побједу. Имали смо два шута, постигли два гола, што значи да су нападачи одрадили свој посао", рекао је чувар мреже Челзија.

Подсјетимо, побједа на Кипру "змајеве" би одвела у бараж, док би у случају ремија морали ослушкивати резултат из Белгије, гдје гостује Израел.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Позитива

11.10.2015 17:28

Хајде несто и позитивно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

11.10.2015 18:25

Си рекао утакмица у грцу Али такве утакмице треба да се И добију сто И није лако.

ОДГОВОРИТЕ