Видео: Борба титана 45. пут! Новак и Рафа за трофеј у Пекингу...

Новак Ђоковић и Рафаел Надал састају се у недељу од 13.30х у финалу турнира у Пекингу.

Тенис 11.10.2015 | 13:00
Видео: Борба титана 45. пут! Новак и Рафа за трофеј у Пекингу...

Биће то 45. окршај двојице највећих ривала у историји тениса, а шпански тенисер има две победе предности – 23:21.

Ове године два пута су се састали и у оба наврата славио је Новак Ђоковић без изгубљеног сета – у полуфиналу Мастерса у Монте Карлу и у четвртфиналу Ролан Гароса.

Српски тенисер већ сада иза себе има вероватно најуспешнију сезону у каријери. Освојио је три Грен слема, има већ седам трофеја, а ово му је 12. узастопно финале што никада ниједан играч није успео да уради (Федерер је имао 11 узастопних).

Посебно инспирисан Новак је у Кини где је освојио осам титула – три у Шангају и пет у Пекингу. Ђоковић никада није изгубио у Пекингу, пошто је у претходних пет наврата када је играо на овом турниру и освајао титулу. Само на тлу САД Ђоковић има више освојених трофеја (11).

Српски тенисер никада раније није био већи фаворит у дуелу са Надалом, али управо би та чињеница могла да буде шанса за Шпанца који нема шта да изгуби (квота на победу Ђоковића је невероватних 1.14). Ипак, Новак је опрезан пред финале.

„Знам да ће сутра покушати све како би освојио титулу, али ћу и ја исто то урадити. Мислим да смо обојица на веома високом нивоу и знамо да играмо овако велике мечеве. Сигуран сам да ћемо публици приказати добар тенис. Нека бољи играч победи“, додао је Новак.

Са друге стране, Надалова 2015. је, за његове стандарде, веома лоша. Освојио је три титуле, али ниједну велику (Мастерс или Грен слем). Шпански тенисер одавно се опоравио од свих повреда које је имао, али у 2015. никако због анксиозности и мањка самопоуздања није могао да пронађе прави ритам.

Често игра по систему топло-хладно, а слична ситуација је и у Пекингу. Ипак, у полуфиналу је био веома добар против Фабија Фоњинија, добио га је у два сета и изборио се за прво финале на тврдој подлози од Мастерса у Мајамију 2014. године.

Надал је пред окршај са Ђоковићем стандарно покушао да умањи притисак рекавши да је српски тенисер апсолутни фаворит.

„Знам да Новак није у мојој лиги. Он је на другом нивоу ове године. За мене је сјајна вест да сам у финалу и сутра ћу покушати да уживам, покушаћу да одиграм онако како желим и видећемо. Надам се да ћу барем направити журку какву сви очекују, иако сам аутсајдер.“

Надал се у финалу бори за 67, а Ђоковић за 56. титулу у каријери.

Коментари / 0

Оставите коментар