Од одбаченог, до јунака! Нови Пазар се тресао због ''нашег'' Адема!

Од Михајловићевог вишка до хероја Србије у Албанији! Трновит пут који је за три и по године прешао Адем Љајић у дресу „орлова“. А Србија је сложна у оцени: српски репрезентативац је био тас на ваги који је у дуелу са Албанијом (2:0) донео превагу српској селекцији.

Фудбал 11.10.2015 | 19:40
Од одбаченог, до јунака! Нови Пазар се тресао због ''нашег'' Адема!

Љајићева партија, зачињена голом и асистенцијом, дотукла је Албанце и дигла је Нови Пазар на ноге. Навијало се за Адема, његова игра разгалила је и Адемовог првог учитеља и бившег аса Партизана Бајра Жупића у Новом Пазару.

"Адем је био сјајан! Дао је велики допринос тријумфу Србије. Морам да признам да ме је одушевио, као и све у Новом Пазару. Дигао је свој родни град на ноге. Лепо је данас бити Новопазарац. Навијали смо сви за њега и Србију. Сви знамо да због тога што није певао химну није ни играо код Синише Михајловића. Сваки тренер има своју филозофију, али... У Албанији је показао да заслужује да игра. Никада није одустао од репрезентације, и то му се сада враћа", прича Жупић за “Блиц”.

Легендарни играч Партизана сматра да је Интер мали клуб за Љајића.

"Верујте ми, Адем је такав потенцијал да без проблема може да игра у много већем клубу него што је Интер. Познајем га добро, и њега и његову породицу, способан је за велика дела. Потребно је само да се још неке коцкице сложе и направиће експлозију."

Прве фудбалске кораке везиста “орлова” направио је баш у Жупићевој школи.

"Од почетка је било јасно да је он прави драгуљ. И као дете је обожавао да игра фудбал. Никада му није било доста зеленог терена. Кад су други клинци тренирали једном дневно, Љајић је вежбао два, некада и три пута. Увек је умео да сакрије лопту од ривала."

Љајић је често умео да се сукоби са тренерима. У Роми се са Гарсијом није растао у лепим односима.

"Једноставно, он је такав играч! Како се у народу каже - прави је живац. Емотивац је и ако му не иде на утакмици њему је тешко да се помири са тим. Кад га неће лопта, Адем зна да се наљути па чак и да подвикне. Тренери то неће увек да трпе и тако настају проблеми."

Трбојевић: Адем је личио на Плутона
Партизанов чувени ловац на таленте Душан Трбојевић је Љајића запазио на мечу у Великом Градишту.
- Видео сам дечака који је личио на Плутона. Толико је био сићушан да му је дрес ландарао, колена се нису ни видела од шортса и штуцни. На терену је био дрчан, спортски безобразан, са сјајним дриблингом. Падне он, али одмах устане и настави даље. Родитељи забринути јер слабо једе, ја им кажем отвориће му апетит Партизан. На крају, сви задовољни - рекао је Трбојевић.

Коментари / 0

Оставите коментар