Пекинг: Шта најављују Ноле и Рафа пред финале?

Рафаел Надал рекао је да зна да је аутсајдер против Новака Ђоковића, али додао да ће покушати да му се супротстави. Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да у финалу АТП турнира у Пекингу против Рафаела Надала очекује велику борбру.

Тенис 10.10.2015 | 21:40
Пекинг: Шта најављују Ноле и Рафа пред финале?

Шпански тенисер пласирао се у финале турнира у Пекингу пошто је савладао Фабија Фоњинија са 7:5, 6:3.

У другом полуфиналу Ђоковић је био бољи од Давида Ферера са 6:2, 6:3 и тако је заказао 45. окршај са својим највећим ривалом (23-21).

„Знам да Новак није у мојој лиги. Он је на другом нивоу ове године. За мене је сјајна вест да сам у финалу и сутра ћу покушати да уживам, покушаћу да одиграм онако како желим и видећемо“, рекао је Шпанац.

„Надам се да ћу барем направити журку какву сви очекују, иако сам аутсајдер“, додао је Надал.

Ђоковић је наставио своју доминацију у светском тенису у 2015. години пласманом у 12. финале ове године.

Новак је савладао Давида Ферера резултатом 6:2, 6:3 и тако наставио са сјајном серијом, пошто само на турниру у Дохи није дошао до борбе за титулу. Тамо га чека највећи ривал Рафа Надал који се осветио Фабију Фоњинију са 7:5, 6:2.

„Увек очекујем велику борбу са њим. Припремам се за борбу и у то нема дилеме. Он је играч против којег сам играо највише у свом животу – тајне не постоје“, рекао је Ђоковић.

Биће то 45. окршај двојице највећих ривала у историји тениса, а шпански тенисер још увек има предност – 23:21. .

„Знам да ће сутра покушати све како би освојио титулу, али ћу и ја исто то урадити. Мислим да смо обојица на веома високом нивоу и знамо да играмо овако велике мечеве. Сигуран сам да ћемо публици приказати добар тенис. Нека бољи играч победи“, додао је Новак.

Он се потом осврнуо на полуфинални дуел са Ферером.

„Током читавог меча сам добро сервирао, посебно у првом сету када сам убацио 79% првог сервиса. Међутим, нисам добијао много лаких поена у својим гемовима. Он је много тога враћао и терао ме да играм додатни ударац.“

Србин је навео да је презадовољан игром коју пружа у кинеском граду у којем има максималних 28 победа у каријери.

„Мислим да сам био изузетан у гемовима на његов сервис – стављао сам много притиска на њега од прве лоптице. Први ударац са моје стране вечерас је био веома квалитетан и то је оно што сам желео. Успео сам да будем агресиван од старта и не дозволим му дуге размене, па је све функционисало веома добро“, закључио је Ђоковић.

Финале АТП турнира у Пекингу на програму је у недељу од 13.30 по нашем времену.

Коментари / 0

Оставите коментар