Баждаревић: Агресивно на Велшане од почетка!

"Важно је да су сви спремни да дају оно што се од њих очекује. Не треба нам инат. Мотивисани смо да дамо све од себе. Не размишљамо о противнику него о игри коју морамо одиграти. Неће бити лако али смо спремни", казао је селектор БиХ.

Фудбал 10.10.2015 | 10:00
Баждаревић: Агресивно на Велшане од почетка!

Репрезентација Босне и Херцеговине у суботу игра утакмицу против Велса у склопу квалификационих утакмица групе "Б" за одлазак на Европско првенство у Француској сљедеће године.

Селектор Мехмед Баждаревић је тим поводом на конференцији за медије рекао како на вечерашњој утакмици сви репрезентативци морају дати све од себе.

"Гледали смо утакмице Велса, имају јако чврсту екипу са добрим контрама и индивидуалцима, опасност је ту и ово је екипа која ће вјероватно дозволити да имамо посјед лопте. Ми смо се спремали и мислим да ћемо имати одговор на оно што нас чека. Агресивно ћемо играти од почетка, али не смијемо упасти у замке које ће нам поставити противник.

Един Џеко значи пуно за екипу и као фудбалер и особа и сретни смо да ће бити с нама, а колико ће учествовати у игри, то ћемо видјети сутра. Сви морамо бити спремни и сви остали момци су добри. Са Едином и без Едина није иста формација и организација, чекаћемо вечерашњи тренинг да би били сигурни за Едина како бисмо ријешили посљедње дилеме", рекао је селектор БиХ.

Истакао је да је најважније да су играчи БиХ врло мотивисани за утакмицу против Велса.

"Важно је да су сви спремни да дају оно што се од њих очекује сутра навечер. Важно је како ћемо играти и понашати се. Не треба нам инат и сигурно је да смо мотивисани да дамо све од себе. Не размишљамо о противнику него о игри коју морамо одиграти. Неће бити лако али смо спремни“, казао је Баждаревић.

Подсјетимо, наша репрезентација имала је великих проблема због повреда играча, као и суспензије Мухамеда Бешића. Са списка играча искључен је Колашинац који је због повреде морао одустати од сусрета против Велса, као и Зец и Сушић. Лулић је претходних дана тренирао са репрезентацијом, а Зец и Сушић су се жалили на проблеме те неће наступити за репрезентацију. Капитен селекције, Един Џеко је након повреде ипак стигао на окупљање репрезентације, и иако би требао бити спреман за сусрете са Велсом и Кипром, неизвјесно је да ли ће селектор Баждаревић моћи рачунати на Едина сутра навече.

Асмир Беговић се обратио медијима, рекавши како играчима одговара притисак који имају због посљедње шансе да се пласирају у бараж.

"Мислим да нам притисак одговара, имамо добрих карактера у екипи који воле велике утакмице и радујемо се притиску. Мислим да се не бринемо што се тога тиче и ова нам утакмица можда више одговара гдје морамо да играмо позитивно и добро и успијемо. Ми смо спремни за Бејла, читава наша екипа. Играо сам често против њега у Енглеској, знам његове квалитете и да је врхунски играч, али и читава екипа им је добра. Морамо бити паметни и агресивни, да Бејлу сутра не дамо простора да игра своју игру.

Не мислимо на лош начин бити агресивни, нисмо прљави, али не смијемо Бејлу допустити да игра на свој начин. Покушаћу савјетовати и остатак екипе како да играмо с обзиром на то да знам неке играче из Енглеске и да искористимо своје искуство како бих помогао екипи. Мислим да ће Велс ићи даље и да ће покушати против Андоре закључити квалификације. Лијепо је видјети и да мале нације граде добре екипе. Желим им све најбоље. Знам их доста, сигуран сам да ће се пласирати и желим да им се и наша репрезентација придружи у Француској", рекао је Беговић.

Подсјетимо још једном, репрезентација Босне и Херцеговине вечерас игра против селекције Велса на стадиону "Билино поље" у Зеници са почетком у 20:45 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар