Пуштени Срби ухапшени на Брезовици

Шесторо радника Националог парка Шар планина, приведених пре два дана у полицијску станицу у Урошевцу, пуштени су данас, изјавио је официр Владе Србије за везу са Приштином Дејан Павићевић.

Србија 09.10.2015 | 20:46
Пуштени Срби ухапшени на Брезовици

"После велике борбе и залагања и притиска премијера Србије Александра Вучића, директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића и интензивних разговора можемо да кажемо да је свих шесторо запослених који су прекључе приведени пуштено", рекао је Павићевић новинарима у Урошевцу.

Како је додао, најважније је да су сви добро и да су пуштени.

"Видећемо како ће се све ово даље развијати", рекао је Павићевић.

Славиша Васиљевић, чији је брат био ухапшен у Национаоном парку Шар планина, рекао је новинарима да породица до сада није имала никакве информације, нити их је ко службено обавестио о притвору.

Према његовим речима, ово је класичан монтиран политички процес.

"Није то тајна да пуно људи на Косову и Метохији раде у систему Републике Србије. Ако би све људе почели на тај начин да хапсе шта би то значило и каква је будућност Срба на Косову", рекао је Васиљевић.

У акцији косовске полиције у среду су приведени сви запослени, њих 15, који су се у том тренутку налазили на радном месту у Националном парку Шар планина, од којих је шесторо задржано у притвору, због сумње на привредни криминал и уништавање шуме.

Извор: Н1

Коментари / 0

Оставите коментар