Обама обучава опозицију у Сирији

Амерички министар одбране Ештон Картер изјавио је данас да ће Сједињене Америчке Државе ускоро објавити измјене програма обуке побуњеника у Сирији.

Свијет 09.10.2015 | 19:30
Обама обучава опозицију у Сирији

Раније је високи званичник Министарства одбране за Њујорк Тајмс рекао како америчка администрација укида програм Пентагона вриједан 500 милиона долара за обуку и опремање сиријских побуњеника.Ова одлука долази као признање неуспјеха програма да обучи копнене снаге које су способне да се боре против ИСИС-а.

Говорећи под условом да остане анониман, он је рекао да се завршава програм обуке умјерених сиријских побуњеника у Јордану, Катару, Саудијској Арабији и Уједињеним Арапским Емиратима.

Додао је да ће много мањи центар за обуку бити отворен у Турској, гдје ће мали број инструктора, углавном лидере опозиционих група, обучавати у маневарима, као што су како да се понашају у ваздушним нападима.

Очекује се да ће званичници Министарства одбране САД до краја дана званично објавити крај програма обуке.

НН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ја

09.10.2015 17:36

Говна америцка...

ОДГОВОРИТЕ
Name

соко

09.10.2015 18:05

Окреце се коло среце. Руси великом брзином се врацају на мјесто велесиле а то једино мозе спасити свијет. Амери попусисе у Украјини сад пусе у Сирији. Пада моц. Путин бог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

спартак

09.10.2015 19:59

Бас су говна...све остало је сувисно коментарисати..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

09.10.2015 20:15

Ово је исувише провидно од стране Амера који ће покушати терористе ИД који буду успјели живи да побјегну из Сирије да окупе по Турској и по другим државама и затим терористе да обуче како могу они дами да се заштите од руског бомбардовања и напада сиријске армије!

ОДГОВОРИТЕ