Иран демантовао да их је Русија погодила

У четвртак је руска војска негирала тврдњу америчког званичника који је рекао да су руске ракете пале на иранско тло.

Свијет 09.10.2015 | 17:40
Иран демантовао да их је Русија погодила

Иран не потврђује пад руских ракета на своје тло, а што је у четвртак устврдио амерички дужносник, рекао је у данас портпарол иранског министарства иностраних послова.

“Не потврђујемо” ту информацију, одговорио је кратко портпарол Марзиех Афкхам.

У четвртак је руска војска негирала тврдњу америчког званичника који је рекао да су руске ракете пале на иранско тло.

“Било који професионалац зна да током тих операција мете утврђујемо увијек прије и послије удара: све наше испаљене ракете погодиле су своју мету”, рекао је портпарол руског министарства обране Игор Коначенков.

Руски званичник није изнио појединости о подручјима која су могла бити погођена руским ракетама у Ирану. Исламска Држава Иран савезник је Русије у подршци сиријског предсједника Башара ал-Асада, у чему се разилазе са Западом који жели одлазак Асада с власти.

Русија, главни савезник сиријског предсједника Башара ал-Асада почела је прошле седмице са ваздушним нападима у Сирији рекавши да гађа положаје џихадиста Исламске државе, док борци на терену и западне земље кажу да је руска кампања углавном фокусирана на друге побуњеничке групе те да заправо дају подршку Асада а не гађају Исламску државу.

Подсјетимо, амерички званичник је изјавио како су четири руске ракете испаљене у четвртак с бродова на Каспијском мору у Сирији погодиле Иран. Русија је убрзо демантовала вијест.

Двојица америчких званичника, који су жељели остати анонимни, потврдили су да су пројектили пали у Ирану, али нису дали опширније информације, наводи "Си - Ен- Ен". Руси су у нападима с Каспијског мора користили релативно нове крстареће ракете “Калибер”, које досад нису биле кориштене у борбама. Портпарол Стејт Департмента Џон Кирби одбио је то потврдити или дати нове податке. “Видио сам та извјештаје, али засад нисам у позицији да их потврђујем”, рекао је новинарима, пише "Интернатионал Бизнис Тајмс".

НН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

спартак

09.10.2015 16:05

Американци кад зину....лазу !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

09.10.2015 18:32

Хебемга ко висе овим Американцима иста вјерује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

09.10.2015 22:02

Ово је ко у Републици Српској. Опозиција оптузује власт за не хапсење криминалаца и сарадњу са њима а криминалци казу да их је опозиција платила да компромитују власт .Тако се исто оптужују Русија и Америка ако ми убијамо не смети ви то радит ви морате постовати суверенитет и људска права ми не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

10.10.2015 07:51

Па ако су пале цетири од испаљених 26 ста то интересује каубоје

ОДГОВОРИТЕ