Вучић '‘Орловима'’: Ујединили сте Србију, хвала вам!

Премијер Србије Александар Вучић дочекао је српске фудбалере по доласку из Елбасана, где су у четвртак увече победили Албанију са 2:0.

Фудбал 09.10.2015 | 20:40
Вучић '‘Орловима'’: Ујединили сте Србију, хвала вам!

‘Орлови’ су још раније остали без шансе за пласман на Европско првенство 2016. године у Француској, а Вучић им је поручио да је победа над Албанијом учинила наш народ срећним и поносним.

“Једино што је Србија очекивала било је да се борите за њену заставу и ви сте то урадили, успели сте да уједините Србију, никакву рачуницу нисте имали, никаквим се неспортским методама нисте служили и заиста сам задовољан и срећан због ваше победе”, рекао је Вучић, “У четвртак увече је цела Србија била уједињена, сви смо поносни и радосни због ваше победе, због тога колико сте борбености показали на терену. Донели сте одгромну радост Србији, Републици Српској, посебно Косову и Метохији, свим грађанима Србије, не само Србима, сви су се радовали. Вратили сте веру у спорт, никаквим се неспортским методама нисте служили и срећан сам због тога”.

Вучић је такође нагласио да се од фудбалера очекује да у наредним квалификацијама за Мундијал у Русији остваре пласман и да је уверен како тамо нико неће имати већу подршку од њих.

“Наше фирме већ су ангажовање на изградњи и реконструкцији стадиона у Русији, било би важно да то не пропустимо”, поручио је премијер, који је додао да је сигуран да ће фудбалери имати велику подршку народа и још једном нагласио да су показали како се побеђује у најтежим околностима, а да ће сви гледати да их копирају.

Премијер је позвао грађане да дођу на утакмицу с Португалом у недељу и поново пруже подршку националном тиму.

“Ви сте велике звезде и јунаци нашег народа, уживајте у тој победи и молим вас да се и сваки други пут кад играте за Србију борите. Некада ћете победити некада изтгубити, али народ само тражи да се борите и дајете све од себе”, поручио је Вучић.

Премијер је од капитена Бранислава Ивановића добио дрес на поклон, а од јунака победе у Елбасану Адема Љајића лопту, док је заменик капитена Александар Коларов поклонио дрес министру спорта Вањи Удовичићу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

камелеон

09.10.2015 18:45

И Републику Српску, Предсједниче. Барем на кратко, јер је већ од данас поново ''наши изабрани политичари''враћају у суморну стварност, јад и чемер.

ОДГОВОРИТЕ