Почиње ЕП! Могу ли одбојкаши као одбојкашице?

Утакмица између Србије и Словачке у Бусто Арзицију од 17.30 једна је од оних која ће означити почетак Европског првенства за одбојкаше у Италији и Бугарској.

Остали спортови 09.10.2015 | 17:00
Почиње ЕП! Могу ли одбојкаши као одбојкашице?

Најбоље одбојкаше ‘Старог континента’ угостиће Торино и Бусто Арзицио у Италији, односно Варна и Софија у Бугарској.

Такмичење је подељено тако да ће прва фаза, осмина финала и четвртфинале бити подељени између две земље, а поприште борбе за медаље биће Софија.

Репрезентација Србије играће у групи Д са Словачком, Финском и Русијом, која брани титулу европског шампиона. Руси су уједно најтрофејнија репрезентација са 13 злата, три сребра и пет бронзи.

Репрезентација наше земље уписала је укупно десет медаља – две златне, једну сребрну и седам бронзаних. ‘Плава чета’ са последњег шампионата брани бронзу, а последњу титулу европског шампиона освојила је пре четири године, у Бечу.

Пред пут у Италију, српски одбојкаши нису желели да обећавају, већ су истакли да ће дати све од себе. Капитен Драган Станковић верује да је тим који предводи ментално спреман за успех, после сребра у Светској лиги.

„Искрено, верујем да можемо до медаље. У односу на нека ранија првенства, пред која сам био резервисан, увек сам био неодлучан у предвиђањима, овога пута можемо да прођемо до саме завршнице. За разлику од претходних година, када смо увек играли по систему топло-хладно, ако нам не крене добро на утакмица, губили бисмо је, сада смо показали да се никада не предајемо. Чак и да ако смо у нокдауну, знамо да извучемо оно најбоље из себе, дамо свој максимум и то нам се исплатило. Ова екипа поседује играчки квалитет, то је неспорно, али је израсла ментално у праву екипу и може да се носи са притиском“, рекао је Станковић за Б92.

Српски одбојкаши прву утакмицу играју од 17.30 са Словачком, са Финцима их дуел очекује у суботу од 15 часова, а са Русима у недељу од 18 часова. Првопласиране екипе из све четири групе ће се директно пласирати у четвртфинале, а за преостала четири места ће се борити репрезентације које освоје други и треће место.

У групи А, у Софији, играће Бугарска, Немачка, Чешка и Холандија. Групу Б, која ће се играти у Торину, чиниће Италија, Француска, Хрватска и Естонија, а у групи Ц, у Варни, наћи ће се Пољска, Белгија, Белорусија и Словенија.

Распоред српских одбојкаша на Европском првенству:

петак, 9. октобар: Србија - Словачка 17.30
субота, 10. октобар: Србија - Финска 15.00
недеља, 11. октобар: Србија - Русија 18.00
уторак, 13. октобар: осмина финала (у случају другог или трећег места у групи)
среда, 14. октобар: четвртфинале
субота, 17. октобар: полуфинале
недеља, 18. октобар: финале/утакмица за треће место

Коментари / 0

Оставите коментар