Клоп: Нисам ја ''Посебни'', ја сам ''Нормални''!

Нови тренер Ливерпула Јирген Клоп обећао је да ће у року од четири године донети титулу на Енфилд.

Фудбал 09.10.2015 | 19:20
Клоп: Нисам ја ''Посебни'', ја сам ''Нормални''!

"У четвртак увече потписали смо уговор, а јутрос сам се пробудио као тренер Ливерпула. Молим вас, дајте нам времена да радимо, али када будем седео овде за четири године, можда ћемо имати титулу. А ако не, онда ћу можда следећу освојити у Швајцарској", рекао је 48-годишњи Немац.

Харизматични тренер није желео да открива никакве детаље свог плана.

"Ниједан од великих тренера у прошлости није седео овде и од првог дана говорио 'освојићемо ову или ону титулу'. Када сам одлазио из Дортмунда рекао сам да није важно шта неко мисли када долазите. Важно је шта се мисли при одласку. Мислим да је одлазак посебан дан".

Иако је познат по својим необичним изјавама, сада је рекао да га не занимају медији, већ да жели да се концентрише на рад са играчима.

"Није ми стало до оволиког публицитета – желим да радим са играчима. Ја сам фудбалски тренер“.

Новинари су питали тренера да опише себе и подсетили су га на чувени коментар Жозеа Мориња, који је себе описао као Посебног (Специал Оне).

"Не желим да описујем себе. Да ли било ко у овој соби мисли да могу да чиним чуда? Не? Онда ме пустите да радим. Ја сам потпуно нормалан тип. Долазим из Шварцвалда. Моја мајка гледа ово код куће на телевизији. Не разуме ни реч, али је врло поносна. Ја сам Нормални (Нормал Оне) ако баш хоћете опис. Био сам врло, врло просечан играч", закључио је Клоп.

Његова прва утакмица биће против Тотенхема у гостима.

Коментари / 0

Оставите коментар