Ф1: Ферари не дâ Ред Булу моторе! Шта ће даље бити?!

Изгледи да Ред Бул остане у Формули 1 све су мањи и задобили су можда и критичан урарац пошто је Ферари одбио да понуди своје моторе аустријском тиму.

Остали спортови 09.10.2015 | 19:00
Ф1: Ферари не дâ Ред Булу моторе! Шта ће даље бити?!

Пошто ће Ред Бул на крају сезоне завршити сарадњу са Реноом, а Мерцедес га је већ одбио, једина опција за моторе био је Ферари, са којим су челници екипе преговарали претходних недеља.

Међутим, пошто је аустријска екипа тражили моторе какве ће имати фабрички тим Ферарија, а италијански тим је вољан да му понуди само онакве какве ће добити Хас и Заубер, до договора није дошло.

Целу ситуацију још интригантнијом чини чињеница да је Ферари вољан да своје моторе да Торо Росу, сестринском тиму Ред Була. Међутим, још није познато да ли ће италијански тим моћи да прихвати ту понуду, јер се ипак налази у поседу Ред Була.

Власник Ред Була Дитрих Матешић више пута је нагласио да ће повући оба своја тима из Формуле 1 ако не добију одговарајуће моторе за наредну сезону. Шеф аустријског тима Кристијан Хорнер нагласио је да преговори још трају, али да ништа није одређено.

Пред овонедељну Велику награду Русије, први човек Формуле 1 Берни Еклстон рекао је да нема никакав утицај на Ферари, да би италијански тим понудио боље моторе Ред Булу, да би тим на тај начин остао у Формули 1.

Уз Ферари, једина преостала опција за Ред Бул је Хонда, али је познато да је јапанска компанија објавила да ће наредне године и даље снабдевати искључиво Мекларен. Британски тим имао је велике проблеме са поузданошћу и бележио је знатно лошије резултате од Ред Була који се такође мучио са Реноом.

Коментари / 0

Оставите коментар