Магла, клизави коловози, радови на путу...

Возачима на подручју Кнежева јутрос се савјетује додатни опрез због магле која је смањила видљивост на око 80 метара, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Босна и Херцеговина 09.10.2015 | 08:13
Магла, клизави коловози, радови на путу...

Саобраћај се одвија по мокрим и мјестимично клизавим коловозима, слабије магле има по котлинама и дуж ријечних токова, а на појединим дионицама учестали су и одрони.

На путним правцима на којима се изводе радови измијењен је режим саобраћаја који регулише привремена сигнализација.

Због минерских радова на локалитету Хидроелектране "Бочац два" на магистралном путу Карановац - Црна Ријека на снази су привремене обуставе саобраћаја од 11.00 до 11.30 и од 13.30 до 14.00 часова.

На овој дионици пута се због изградње обилазнице саобраћај одвија наизмјенично, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута у Новом Граду, од границе БиХ и Хрватске до Новог Града један. Саобраћај се на мјесту извођења радова од 7.00 до 18.00 часова одвија једном траком.

Продужени су радови на реконструкцији и санацији водоводне и канализационе мреже на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош, на подручју општине Котор Варош. Саобраћај се од 7.00 до 18.00 часова одвија једном саобраћајном траком, уз наизмјенично пропуштање возила.

Једном траком саобраћа се и на дионици магистралног пута од Отоке, на граници Српске и ФБиХ, до Новог Града један. Возила се наизмјенично пропуштају од 7.00 до 18.00 часова.

У току је прва фаза градње саобраћајнице и моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, због чега је у овом мјесту, на регионалном путу Прњавор - Добој преко Станара, измијењен режим саобраћаја.

Саобраћај ће се одвијати несметано уз повремене потпуне обуставе за сва возила у трајању од највише 45 минута.

Повремене потпуне обуставе проводиће се у периодима смањеног интензитета саобраћаја, уз постављену саобраћајну сигнализацију. Предвиђено је да радови трају до 31. децембра.

Преко моста у Драгаловцима забрањен је саобраћај за теретна возила чија маса прелази пет тона, а висина три и по метра.

У току је санација дионице магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље, према граници са Црном Гором због чега ће више пута у току дана долазити до обуставе саобраћаја која неће трајати дуже од 30 минута.

Из АМС подсјећају да је на овој дионици на снази забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона, а дужина осам метара.

Због изградње ауто-пута Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор у насеобини Лишња, те на дионицама магистралног пута Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка.

Због клизишта возила саобраћају једном траком на дионицама регионалних путева Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровићи.

На подручју Добоја због деминирања на локалном путу у Макљеновцу, на локалитету Разбјењак - Путниково Брдо, долазиће до повремених получасових обустава од 8.00 до 16.00 часова. Радови ће трајати до 30. новембра.

На локалитету "Клакар Доњи два" због деминирања терена на снази је привремена обустава саобраћаја на магистралном путу Бродско Поље - Брусница /граница Републике Српске - ФБиХ/ у периоду од 8.30 до 15.00 часова.

Обустава саобраћаја траје пола сата, а возила се пропуштају 10 минута.

На регионалном путу Братунац три - Дрињача забрањен је саобраћај за возила чија маса прелази три и по тоне и за аутобусе масе веће од пет тона.

До забране је дошло јер су усљед прошлогодишњих поплава урушени десна банкина и дио саобраћајне траке до ријеке Дрине.

У Федерацији БиХ су због радова на деминирању терена на дионици магистралног пута Тузла - Орашје у мјесту Церик, свакодневно од 8.00 до 16.00 часова на снази получасовне обуставе саобраћаја.

Због санације моста у мјесту Желећа обустављен је саобраћај на дионици пута Зеница - Жепче, а возила се преусмјеравају на обилазницу кроз насеље Раковица.

Радови се изводе на дионицама аутопута Високо - Подлугови и Сарајево сјевер - Влаково, магистралним путевима Јабланица - Прозор и Јајце - Бањалука, те на сјеверном улазу у Мостар и пролазу кроз град.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања.

Коментари / 0

Оставите коментар