Баварска пријети да ће сама затворити границу

Баварска влада намјерава данас донијети мјере за заустављање дотока избјеглица, па макар тиме прекршила њемачке и европске законе, објавио је угледни њемачки недјељник Спиегел.

Свијет 09.10.2015 | 08:09
Баварска пријети да ће сама затворити границу

На границама ће бити успостављене транзитне зоне, попут оних у ваздушним лукама, како би се спријечио пролаз избјеглицама. Гранична контрола је у надлежности њемачке савезне полиције, али је баварска влада спремна своју полицију послати на новоуспостављене тампон зоне према Аустрији. Избјеглице које долазе преко Баварске - а те су у већини - аутобусима ће бити враћене у сусједне земље, преноси Спиегел Онлине.

Као трећу мјеру, баварска влада планира обезбједити бесплатне возове којима би се избјеглице из Баварске пребацивале у друге дијелове Њемачке.

Њемачка канцеларка Ангела Меркел противи се затварању границе. Нагађа се да се свакако граница неће затворити прије понедјељка, како погоршање кризе не би дало вјетар у леђа екстремно десној Слободарској странци (ФПÖ) уочи локалних избора у Бечу у недјељу.

У Баварску је од 1. септембра до 3. октобра дошло 225.000 избјеглица - рекао је баварски премијер Хорст Сеехофер. Он је и предсједник баварске Хришћанско-социјалне уније (ЦСУ), коалицијског партнера Демохришћанске странке (ЦДУ) Ангеле Меркел, преноси Јутарњи.хр.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Серафим

09.10.2015 07:39

Све је смисљено и плански се боре против белог цовека Европа се боји са Арапима и исламизира гд е це Јевреји да се освете Хитлеру за ХОЛОКОСТ, радјаце се Немци који клањају, алацу и имају црну козу а против тога се цела Немацка на целу са Хитлером борила. И јос увек се бори али Јевреји победјују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

европа

09.10.2015 09:58

Њемачка је пала, тешко да има повратка, зајебала је САД,!? Највеће џамије ће никнути у највећим градовима Њемачке!

ОДГОВОРИТЕ