Велика Србија прешла преко Албаније!

Коларов и Љајић туширали Елбасан! Головима у заоставом времену Орлови извојевали велику победу - 2:0!

Фудбал 08.10.2015 | 23:15
Велика Србија прешла преко Албаније!

Е, сад пустите дрон! Много нерава су нам покидали репрезентативци Србије, тестирали су наше стрпљење, али су нам вечерас сервирали велико вече. Велика Србија је прошла кроз Албанију и домаћинима покварила историјску журку – 2:0. И то на какав начин.

Невидљиви прст фудбалске судбине хтео је да Албанцима заријемо нож у леђа у првом минуту судијске надокнаде. И да то уради један од највећих грешника актулене генерације - Александар Коларов. Раширили су крила Орлови, утишали публику у Елбасану, а онда их туширали. Урадио је то Адем Љајић.

Резултатски ништа нисмо добили, али смо се Албанцима осветили за дрон и гнусну провокацију. Показали смо да смо у односу на њих више фудбалска класа. Слатко да слађе не може бити. Једнако лепо као када смо 1999.године утишали Загреб.

Најављивао је данима пре меча селектор Албаније Де Бјази офанзиву од првог минута, али била је то класична „италијанска фора“ искусног стручњака који је хтео на кривној нози да ухвати Радована Ћурчића. Албанија је по опробаном рецпету чекала шансу да из контри развесели стадион у Елбасану. Имали смо повремено проблема са агресивним и мотивисаним ривалом, али је утисак да смо у том периоду показали да смо виша класа у односу на Албанију.

Нападач Александар Митровић је добио велики број дуела са Лориком Цаном, Орловима даривао дубину, али опет нам је недостајало – то нешто. Када је требало да просто решимо изграђен напад – компликовали смо и деловали споро. Доктор компликација постао је Зоран Тошић, који је нерезонском реакцијом поништио гол Адема Љајића. Мало је недостајало да поведемо и после уигране комбинације када је Тадић одлично оставио лопту капитену Ивановићу.

Није било трагова страха и панике у редовима тима Радована Ћурчића, али јесте дефанзивне неуиграности. Задавале су нам главобоље дубинске лопте домаћина, које су остале неискоришћене захваљујући (не)квалитету Албаније.

Друго полувреме ништа епохално није донело. До 90.минута. А онда смо Албанци чекајући крај улетели у класичну замку. Љајић је лоптом испод земље спојио са голом Коларова. Уследио је ударац левицом и- гооооол! Секвенце Србије какву желимо виђене су у том бајковитом финишу. Видели смо надареног, изворно квалитетног Адема Љајића који је угасио светло у Елбасану. То је једино важно. Заборавиће се да смо поново показали неке лоше деценијске навике, да нам је Стојковић после ударца Циклешија сачувао кожу.

Радуј се Србијо!

АЛБАНИЈА - СРБИЈА 0:2 (0:0)
/Коларов 90+1, Љајић 90+3/

Стадион: Елбасан Арена

Судија: Николи Рицоли

Албанија (4-1-4-1): Бериша - Хисај, Цана, Џимшити, Аголи - Баша - Љиља, Мемушај, Џака, Лењани (од 46. Каће) – Балај (од 69. Цикалеши)

Србија (4-2-3-1): Стојковић - Томовић, Ивановић (од 65. Тошић), С. Митровић, Коларов - Миливојевић, Матић (од 70. Фејса) - Тошић, Љајић, Тадић (од 55. Сулејмани) - А. Митровић.

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Роки

08.10.2015 21:22

велка говна имате 4 бода и мислите дасте неки играци. Марс стоко цетницка

ОДГОВОРИТЕ
Name

доктор

09.10.2015 06:45

За такве као ти постоји помоц,постоје установе затвореног типа зване психијатрија.

Name

Бошњак

09.10.2015 08:33

Глуп коментар !!!

Name

ЗАБРИНУТ

09.10.2015 10:57

Роки, или што на српском значи нераст (рок-и, рок-и), чим се храниш па си тако задојен мржњом? Угушићеш се у властитим г.внима несоју. Бојим се да ти нема лека и да си безнадежан случај. И мислиш да нас вређаш кад нас четницима зовеш. Ем си безнадежан, ем си у заблуди. На известан начин ми те жао,јадо.

Name

АПСУРДНО

09.10.2015 11:10

Разлика између ових којима и нераст (роки) припада и нас Срба је у томе што ми њих не волимо, а они нас патолошки мрзе, иако би било логично да, у ствари, ми њих мрзимо због четрдесет прве. Волео бих да знам одговор на ово, али...

Name

поздравила те стока

09.10.2015 05:59

Јесте Србија велика. Један Адем и Миралем изгинусе под српском заставом, а петорица Срба из Српске и један из Монтенегра постали прваци света на Новом Зеланду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микас

09.10.2015 06:33

Да не би Босњака и Горанца (Асистенција за Коларова) ниста од Велике Србије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

09.10.2015 07:19

Муцис се да куцас толика слова, а мозе кратко и јасно - конвертити

Name

ре роки

09.10.2015 06:58

Пропушташ терапију па си нешто посебно растројен. Да није било шиптарских го..на у Београду и оне фашистичке одлуке о одузимању бодова све би било другачије. Попиј г.... и смири се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

млада босна

09.10.2015 09:03

Одузета или не одузета 3 бода исто би било.Вама у Србији као нама у БиХ увијек је неко други крив,судија,УЕФА,ФИФА никада ми сами себи нисмо!Ови играци Србије нису бас зељни игре као предходне генереације исти проблем постоји и у Хрватској!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

фудбал

09.10.2015 09:32

Утакмица описана као да је бој на Косову пољу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко Бања Лука

09.10.2015 11:18

РОки дођи да те ЧЕТНИК рокне !

ОДГОВОРИТЕ
Name

никс

09.10.2015 11:22

Баш смо ми чудан народ. Побиједили смо у једној утакмици и сада су наши фудбалери најбољи , највећи , најљепши , најјачи , хероји ..... а сутра када изгубе (од било кога)они су најгори , најцрњи , незналице , умишљене звијезде ,пропали ликови..... Из крајности у крајност , средине нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре никс

09.10.2015 12:55

Не разумијеш, ово је нешто више од утакмице.

Name

Никад извини

09.10.2015 11:24

Неписмени роки четири бода имају захваљујућ вама јер ви нисте били дошли у Београд играти фудбал. Знали су шиптари шта им је чинити а Вучић је насјео. Данас када су шиптари одрадили свој посао јер да нису шиптари би имали минус 3 бода,а Србија плус 3,што значи да би се водила борба за пласман на Еуро,а можда би већ пре Србија играла боље знајући да има шансе за пласман.,. Сада када су шиптари морали да избаце утакмицу да се игра у неком селу због могућности контроле навијача а уствари је цјела Албанија село зато и бјеже у Србију која им не ваља,сви говоре како је прошло све уреду, наравно заборављају камењање аутобуса али ето Срби се не знају сложити као шипци па правац у УЕФА и тражити да се албанци избаце из такмичења још шта чак више Србија ће да им дозволи да уђу и у УНЕСЦО,УН итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поносан Православни Србин

10.10.2015 15:05

Цеститам Јунаци Певај Србијо Тугуј Албанијо,Поздрав Јунацима Велике Србије Јос Једном Певај Србијо Земљо Јунака,

ОДГОВОРИТЕ