Потресна исповјест Хавијера Маскерана...

Патим док играм фудбал! "Рецимо да се више не слажем с фудбалерима који кажу да уживају на терену. Лепо ми је на тренингу, на утакмици није", признаје Аргентинац.

Фудбал 14.10.2015 | 11:20
Потресна исповјест Хавијера Маскерана...

Звезда Барселоне Хавијер Маскерано признао је да не ужива више у фудбалу већ да пати.

Шта више, популарни Хефесито (мали шеф), тврди да није један од оних фудбалера који уживају на терену, већ да осећа сасвим супротно. У интервјуу за фудбалски магазин Паненка, Аргентинац каже да су на свакој утакмици за њега 90 минута које проведе на терену чиста патња јер стално мора да пази да не погреши и киксира.
“Уживам само на тренингу, на утакмицама никако. Рецимо да се више не слажем са фудбалерима који кажу да играју фудбал што уживају. Не, не идем на терен да бих уживао дефинитивно. Уживам док учим, док тренирам, али током тих 90 минута колико траје утакмица, нисам срећан”, истиче Маскерано.

Искусни фудбалер открива и да је почео да игра штопера у дресу Ливерпула, и да сигурно не би дошао у Барселону да није Аргентинац који може да игра дефанзивно. Смета му да игра штопера, радије би у везни ред, мада је свестан да мора да се покаже на обе позиције.
“Знао сам и сам да ако сам само играч за једну позицију, да немам шансе да успем. Моја позиција је задњи везни, али волим за себе да кажем да сам прилагодљиви дефанзивни везиста. Али опет када играм на средини, схватам то као награду и то ми се већ свиђа. Није постојао други начин. Схватио сам да је то био једни пут да останем у Барси”, признаје Маскерано.

Аргентинац је у сјајним односима са новим трнером Реала Рафаелом Бенитезом, са којим је сарађивао у Ливерпулу.
“Причао сам са Рафом прошле године када је тренирао Наполи, али сада су се променили односи. Ценим све што је урадио за мене. Извукао ме је из дубоке рупе и винуо у фудбалске висине. Као да сам био у рупи дубокој 20 метара и да сам се извукао горе... Од тада смо стално у контакту. Велики је тренер и добар човек, од њега можете научити доста”, тврди Маскерано.

На питање шта недостаје Аргентини да са Леом Месијем, вишеструким најбољим фудбалером света, направи запажене резултате, Маскерано каже да је проблем што у тиму има 15-20 играча са различитим мишљењима, навикама, другачијим ролама у својим клубовима, али верује да ће криза проћи.

На крају, Маскерано је открио и да ће се једног дана вратити тамо одакле је кренуо у светски врх, у Ривер, али...
“Нећу се вратити по сваку цену. Ако нисам у могућности да пружим Риверу оно што сам дао претходним клубовима, онда немам шта да тражим тамо”, закључио је Маскерано.

Коментари / 0

Оставите коментар