АБА: Звездин ''тајфун'' одувао Тајфун!

Кошаркаши Црвене звезде победили су Тајфун 113:66 у хали Пионир у првом мечу четвртог кола регионалне АБА лиге.

Кошарка 08.10.2015 | 21:00
АБА: Звездин ''тајфун'' одувао Тајфун!

Звезда је задржала максималан учинак и прво место на табели, а словеначком тиму ово је други пораз.

Центар Софоклис Скорцанитис није улазио у игру у другом полувремену, јер се после друге четвртине пожалио на повреду, а са паркета је изашао хармљући. Он је убацио шест поена.

Најефикаснији у редовима шампиона био је Цирбес са 19 поена, без промашаја из игре. Настић је додао 16 поена, а уз то је имао и осам скокова. Гудурић је забележио 13 поена, а по 10 су додали Мекел, Ребић и Митровић.

Код гостију Болчина је имао 13 поена, а по 11 Братож и Паркер.

У наредном колу Звезда гостује Цедевити, а Тахфун дочекује Будућност.

Ток меча:

Софоклис Скорцанитис убацио је прва четири поена за Звезду која је у почетној фази утакмице у лаганом ритму одржавала два до четири поена предности.

Средином прве деонице Марко Гудурић је убацио тројку за 17:11 и од тог тренуцтка црвено-бели су се у потпуности разиграли. Гал Мекел је био расположен, као и капитен Митровић, па је Звезда после 10 минута водила са 30:15.

Радоњић је већ у првој деоници прилику указао Ребићу и Гудурићу, а почетком друге заиграо је и суперталентовани Бориша Симанић.

После поена Цирбеса у 14. минуту било је 43:19, а Звезда је деловала изузетно расположено. После поена Ребића у 16. минуту било је +30 (52:22), а на полувремену су црвено-бели водили са 59:26.

Звезда је током треће четвртине потпуно доминирала и повећавала предност која је прешла и 40 поена. Центар Софоклис Скорцанитис се крајем полувремена пожалио на повреду, са паркета је изашао храмљући, а у трећој деоници се није враћао у игру. У стрелце су се уписали сви играчи, осим Симанића.

И Симанић се у последњој четвртини уписао у стрелце, Звезда је одржавала високу предност, а тренер Радоњић већу минутажу дао је млађим играчима. Вођство црвено-белих у једном моменту износило је и 50 поена.

Коментари / 0

Оставите коментар