Војводина добила своје сепаратисте

Војводину ових дана тресе вирус сепаратизма! Захтеви за формирање некакве војвођанске републике све су гласнији и радикалнији.

Србија 08.10.2015 | 20:40
Војводина добила своје сепаратисте

Две регистроване, легалне организације Војвођанска партија и Војвођански клуб тврде да они не желе да одвоје Војводину од Србије, већ да “федерализују” Србију, где би садашња покрајина постала пуноправна република.

С друге стране, међутим, фантомски покрет “Млада Војводина” захтева отцепљење од Србије.

Чланови те екстремне групе изводе акције, попут исписивања графита, под окриљем ноћи, анонимни су и, наравно, нису се регистровали при надлежним државним органима.

Војвођанска партија и Војвођански клуб су у понедељак у Новом Саду организовали шетњу с које су упутили захтев за стварање своје републике.

Председница ВК Бранислава Костић каже за “Блиц” да ће Војводина “врло вероватно добити статус републике у наредних пет година, а у наредних десет сигурно”.

- Планирамо да окупимо све истомишљенике у један велики покрет и да заједно изађемо на покрајинске и републичке изборе јер само уласком у парламент можемо кренути у борбу за промену Устава Србије. Нама је циљ да Војводина добије статус републике, а не отцепљење од Србије - истиче Костићева.

Слично говори и председник ВП Александар Оџић. Он се ограђује од екстремних захтева “Младе Војводине”.

- То што они раде није добар начин. Треба да изађемо на изборе, уђемо у парламент и за Војводину изборимо већу законодавну, извршну и судску власт - каже Оџић.

Извор: Блиц

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ДБ

08.10.2015 18:42

Одма ко Тито, ликвидација дрзавних непријатеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Засто

08.10.2015 19:25

кад мозе ТС, засто не мозе Војводина? Управо им РС показује како се руси властита дрзава!

Name

кгб

08.10.2015 18:49

Вуцицу позабави се са овим г...а да ти се не понови опет сценариј Косова.Дјеловање против устава је КД а такодје на сецесију дијела територије и узнемиравање градјана хапси багру одмах.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

08.10.2015 18:52

Одмах отворити представниство РС у Војводини. Да би касније имали билатералне односе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.10.2015 21:41

Род'ла нана нулу своју паметну

Name

спартак

08.10.2015 19:21

Изгледа да је Вуциц разговарао И договарао сваста у Америци...Назалост..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

08.10.2015 20:57

Такви војвођани су изумрла врста. Преживели неће дуго. И они ће изумрети.

Name

зито

08.10.2015 20:53

Задриго , има све , још би и сопствену државу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

09.10.2015 03:10

Ја предлажем да се прво Војводина подјели на три републике: Срем, Банат и Бачку и затим да траже своју државу ако не желе да потоне заједно са Србијом која ће тако постати мања од београдског Пашалука.За такву Србију не требамо да се боримо. Довољно је само пред сепаратистима и њиховим захтјевима подржани са вана капитулирати и одмах ћемо имати Србију по мерилима србски непријатеља. Такву Србију су нама Србима из "љубави" дали Турци, Хитлер и Тито, али Србију Светог Саве која би окупљала све СРБске земље које се спомињу у Светосавског Химни не дају нам Србима ни непријатељи ни лажни пријатељи, а само је за такву Србију која че окупљати све СРБске земље вредно живјети и мрети!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

09.10.2015 07:36

Човјек сваки дан све више схвата Комунизам , Озну , удбу . Само гласати за Комунисте . Ове сепаратисте пола неби никад нашли , пола би на голом отоку на преваспитању били . Дјеца нам неби знала шта је дрога пљачке неби било имали би бесплатно здравство , школство . Е МОЈ НАРОДЕ СТОКО НЕОПЈЕВАНА . ТРАЖИЛИ СТЕ ГЛЕДАЈТЕ

ОДГОВОРИТЕ