Окупили се Срби у Бечу за меч Албанија - Србија!

Да покажемо колико нас има, ово је Србија! Поводом утакмице фудбалских репрезентација Албаније и Србије у Елбасану Срби у Бечу организују окупљање у центру града и гледање сусрета (20.45).

Фудбал 08.10.2015 | 20:15
Окупили се Срби у Бечу за меч Албанија - Србија!

На бечком тргу Пратерштерн више десетина, претежно младих Срба, и њихових пријатеља окупило после подне узвикујући пароле попут „Србија, Србија“, „Косово је срце Србије“, као и носећи српске заставе.

Они ће потом кренути ка тргу Колумбусплац у 10.бечком округу, где ће им се придружити друга група навијача како би заједно гледали утакмицу у једном бечком кафићу.

Немања Јовичић, рођени Бечлија, родом из Републике Српске, организовао је окупљање у Бечу, зато што је желео да покаже да Срба има много у главном граду Аустрије, али и да протестује против срамне одлуке УЕФА.

"„Окупио сам Србе у Бечу да би протестовали против срамне одлуке УЕФА, која нам је одузела шест бодова због инцидента изазваног од стране Албанаца на београдском стадиону“", рекао је он за Тањуг.

Јовичић додаје да је циљ да се окупи што већи број Срба, како би показали да „нас има и да смо ауторитет у овом граду“.

"„Иако према званичним статистикама има 250.000 Срба у Бечу, нигде их не можете видети у свакодевном жвоту. Зато смо ово организовали. Дошло је време да докажемо ко смо и шта смо. Има нас, ту смо, ово је Беч, ово је Србија“", рекао је он.

Поред српских застава Срби су носили и заставе Републике Српске, Грчке, Русије, као и самопроглашене Доњецке републике.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дрзавакоја

08.10.2015 18:43

Немања Јовичић, рођени Бечлија, родом из Републике Српске... хахаха. Има нас, ту смо, ово је Беч, ово је Србија“. хахаха. збуњен сам, јел Бец у Србији, или је у Републици Српској, јел' он Србин, Аустријанац... родитељи из Босне, па Босанци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гробари Милиxи

08.10.2015 20:32

Морас бити збуњен кад си ретардиран,говедо неписмено.

ОДГОВОРИТЕ