ЕП: Паклени тандем Јовић-Шапоњић разбио Естонију!

Млади нападачи поново импресионирали. Делују незаустављиво када су заједно на терену.

Фудбал 08.10.2015 | 19:00
ЕП: Паклени тандем Јовић-Шапоњић разбио Естонију!

Омладинци поново мељу!

Селекција Србије у овом узрасту савладала је Естонију 5:0 на њиховом терену, у оквиру квалификационог турнира за пласман на Европско првенство у Немачкој наредне године, па су тако "поновили" резултат који је у среду направила неколико година старија селекција.

Највећи утисак са меча дефинитивно је тандем нападача које има селектор Бранислав Николић – Иван Шапоњић и Лука Јовић.

Од раније је познато да су њих двојица, иако другачијих клупских боја, велики пријатељи, а у данашњем мечу су још једном потврдили да су будућност нашег фудбала.

Лука Јовић је уписао хет-трик, док су Иван Шапоњић и Немања Главчић уписали по један погодак.

Лука Јовић се у 30. минуту нашао у контранападу, преварио двојицу играча дриблингом, а онда и погодио уз одбитак за 1:0. На 2:0 повисио је Главчић. Лука Јовић му је одлично нашао позицију за шут, а овај је прелепим ударцем повећао предност репрезентације Србије.

До полувремена је било 3:0, када се Иван Шапоњић изненада нашао сам пред голманом Естоније и рутински релаизовао једну од бројних контри.

Још увек није јасно ко је постигао 4. погодак за Србију, пошто је Лука Јовић покушао главом, један играч Естоније покушао да је избаци, али је за сваки случај и Иван Шапоњић закуцао у мрежу. Судећи по реакцији играча Естоније, они су се већ после покушаја Јовића помирили да су примили по гол, а сигурни смо да се Шапоњић и Јовић неће свађати чији је погодак.

За крај, Лука Јовић је постигао гол и са пенала и тако крунисао сјајну партију за репрезентацију.

Наредну утакмицу одиграће у суботу (12.30) против Јерменије, која је изгубила од Чешке (4:0), што ће бити шанса за пролазак даље.

Коментари / 0

Оставите коментар