Терза: Лиценца за Европу прије него што одем!

Директор Црвене звезде у оставци Звездан Терзић објавио да се "вратио" на стадион (читај: посао). Да ли је и одлазио? Каже да иде од врата до врата, моли само да би Звезда добила лиценцу.

Фудбал 09.10.2015 | 13:20
Терза: Лиценца за Европу прије него што одем!

Да ли ће Црвена звезда добити лиценцу за играње у Европи наредне сезоне?

Велико је питање, велика неизвесност. Јер, Звезда треба да 3,8 милиона евра за евро-лиценцу, а 15. октобра најављена је нова редовна контрола (мониторинг) представника УЕФА када би они требало да добију гаранције о томе да ће београдски клуб моћи да исплати новац.

С тим у вези, директор Звезде у оставци Звездан Терзић данас је послао писану изјаву медијима да се "вратио данас на стадион" само због тог циља - да Звезда добије лиценцу.

"Ништа не обећавам осим да ћу дати свој максимум", поручује Терзић.

Терзићев "повратак" на стадион догодио се само дан након што је члан Управног одбора Звезде Небојша Човић говорио о изборном процесу, али и о лиценци и другим проблемима клуба, а, између редова, заправо је то било обраћање управо Терзићу.

Између осталог, Човић је рекао и да је питање лиценце одавно "на столу".

"Што се тиче нове лиценце, извините, али то није нешто што се догодило пре пет дана. За проблематику нове лиценце и дугова које има зна се већ годинама. И нормално је да је УО и директор направио бизнис план за 2015. годину у којем негде у октобру се појављује проблематика лиценце, тад сте требало да нађете толико и толико пара. Ако је уопште и везана за октобар, ја за то и нисам сигуран... Лиценца јесте опасност, али она није нешто за шта смо сазнали пре три дана!", рекао је Човић у интервјуу за Спортнетwорк.

Занимљиво, и Терзић каже да је упозоравао на проблем лиценце.

"Већ два месеца упозоравам на проблем лиценце и да избори не треба да се организују пре краја децембра управо због лиценце. Ничији интереси не могу бити изнад интереса клуба. Јасно сам рекао да не видим себе у новој управи и да сигурно одлазим. Упозоравао сам да моји сарадници и ја немамо легитимитет да молимо и преговарамо као одлазеће руководство, да обећавамо нешто што треба неко други да испуни. Ове проблеме мора решавати ново руководство", каже Терзић.

Он наглашава да су "сви кандидати који су се у медијима појављивали као потенцијални председници знали за наслеђене проблеме".

"Неки од њих се јесу а неки нису дистанцирали од тих медијских натписа и нису јасно рекли да их не помињу у контексту новог председника. Сви су знали да је Црвеној звезди потребно 3,8 милиона евра за лиценцу али да имамо 8,6 милиона евра потписаних уговора са недоспелим потраживањима који се могу наплатити. Два месеца је трајала изборна кампања и сви су имали времена да се организују да би се ови проблеми решавали. И сви су најављивали некакве експертске тимове разних стручњака који већ анализирају проблеме и спремају програме и ресења. И где је сада председник? Нема кандидата!!! Као не ваља им Статут сада!!!", став је Звездана Терзића.

Ипак, он каже да се вратио само због Звезде...

"Али, ситуација је таква каква јесте и без обзира на све, Црвена звезда мора бити изнад свих нас. Проблеме морамо решавати сви заједно. Већ два дана јурим и молим и бивше играче и клубове и банкаре и Макаби (клуб у који је отишао голман Предраг Рајковић, прим. аут.) и Телеком да решимо проблеме. Вратио сам се данас на стадион, морамо добити лиценцу. Ништа не обећавам осим да ћу дати свој максимум", порука је Звездана Терзића.

Коментари / 0

Оставите коментар