Србија у Елбасану: Ко има већи мотив?!

Фудбалери Србије гостују у четвртак увече Албанији (20:45х), у претпоследњем мечу квалификација за Европско првенство следеће године.

Фудбал 08.10.2015 | 16:20
Србија у Елбасану: Ко има већи мотив?!

Док су "Орлови" остали без шансе да се пласирају у Француску, Албанци имају историјску прилику да први пут изборе учешће на завршном турниру.

Међутим, с обзиром на ривалитет две нације, а посебно због догађаја са претходног дуела у Београду, питање је ко ће имати већи мотив у Елбасану.

Албанцима утакмицу са Србијом виде као "борбу за живот и смрт", нажалост не само због фудбала, а домаћини су скоро па уверени у победу.

Поједини медији тврде да би меч са Србијом могао потпуно да промени судбину албанског фудбала, због чега је цела земља мобилисана у подршци националном тиму, у чему их прате и земљаци са Косова, где ће меч бити преношен на видео бимовима на трговима пет градова (Приштина, Пећ, Ђаковица, Гњилане, Урошевац).

Сусрету ће присуствовати много косовских Албанаца, а на фотографијама су приказане велике гужве на граничним прелазима између територије Косова и Метохије и Албаније.

Због доласка Србије потпуно је блокирана престоница Тирана, а биће и Елбасан, где ће аутобус са "Орловима" пратити полицијски хеликоптер, док ће бити ометан сигал мобилне телефоније.

Репрезентативци Србије су у уторак допутовали у Тирану, где ће бити смештени све до поласка у Елбасан неколико сати пре утакмице. По доласку у Тирану доживели су непријатност, пошто је њихов аутобус приликом трансфера у хотел погодио камен и притом разбио стакло.

Ипак, српски амбасадор у Тирани Мирољуб Зарић изјавио је албанским медијима да није видео инцидент, као и да верује у гостољубивост локалног народа.

Албански навијачи одавно су почели да се спремају за сусрет, па су се током ноћи окупљали у локалима широм Тиране, обучени у националне дресове, мајице, са шаловима и заставама.

Албанија и Србија ће се обрачунати на Елбасан арени од 20:45.

Коментари / 0

Оставите коментар