Мирков: Можда се и не одигра утакмица са Албанијом!

Комесар за безбедност ФСС Миливој Мирков не искључује могућност да се меч против Албаније у Елбасану не одигра уколико буде угрожена безбедност српског тима.

Фудбал 08.10.2015 | 10:00
Мирков: Можда се и не одигра утакмица са Албанијом!

Аутобус са репрезентативцима Србије је каменован у Тирани на путу од аеродрома до хотела Шератон, где су се касније сместили.

"На једној деоници бачено је неколико каменица и сломљено је бочно стакло иза возача. Одмах је реаговало наше обезбеђење, као и албанска полиција, тако да смо безбедно стигли до хотела. Сви смо забринути због инцидента и разматрамо ситуацију да не дође до новог. Тражили смо додатне гаранције и у зависности од дешавања предузећемо одговарајуће мере", изјавио је Мирков за РТС из Тиране.

Он је додао да сви улажу велике напоре како би се спречио евентуални нови хулигански испад албанских навијача, пре свега у четвртак, на дан утакмице, када српски фудбалери крећу из Тиране у око 50 километара удаљени Елбасан.

"Уколико проценимо да је на било који начин угрожена безбедност наше репрезентације могуће је да се утакмица и не одигра", поручио је Мирков.

Потпредседник ФСС Саво Милошевић навео је да су фудбалери у први мах били шокирани инцидентом, али да је ситуација брзо била под контролом и да играчи нису испољили ни страх ни нервозу.

"Ово свакако неће утицати на наше фудбалере, инцидент је чак изазвао додатну жељу за победом. Могао би да помогне нашој репрезентацији у мотивационом смислу, да играчи изађу на терен још чвршће решени да остваре успех. Углавном смо фокусирани да останемо мирни, да не испровоцирамо албанске навијаче и да се усредсредимо искључиво на фудбал. За сутра је планирана шетња у близини хотела, али ће бити тешко да се тако нешто обезбеди, видећемо да ли је уопште могуће", рекао је Милошевић.

Тренинзи фудбалера Србије су отказани, а екипа креће из Тиране у Елбасан неколико сати пре почетка утакмице.

ФСС је о инциденту албанских хулигана у Тирани већ обавестио надлежне званичнике у Европској фудбалској унији.

Квалификациона утакмица за првенство Европе између Албаније и Србије игра се у четвртак у Елбасану од 20.45 сати.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

И не треба

08.10.2015 08:42

Засто би се одиграла и птице на грани знај да су насим момцима зивоти угрозени... Само полако доце до њих бомбице неке...

ОДГОВОРИТЕ