Лидери СзП данас о Додиковом позиву

Лидери странака Савеза за промјене састаће се данас у Источном Сарајеву, а како сазање БН телевизија главна тема разговопра биће недавни позив предсједника Републике Српске на састанка у палати Републике, који би требало да се одржи сутра.

Република Српска 08.10.2015 | 09:23
Лидери СзП данас о Додиковом позиву

Из СДС-а је најављено да ће састанак бити одржан у просторијама Административног центра града Источно Сарајево.

Изјаве за новинаре предвиђене су за 12.30 часова.

Подсјећамо, предсједник Републике Српске Милорад Додик позвао је предсједнике политичких партија из Републике Српске носиоце власти на нивоу Републике Српске и БиХ, да у петак, 9. октобра, у Бањалуци присуствују састанку на којем ће бити ријечи о актуелној ситуацији у Републици Српској и БиХ, преноси новинска агенција Патриа.

Додик је рекао да су позвани представници СНСД-а, ДНС-а, СП-а, СДС-а, ПДП-а и НДП-а, наводећи да је у име СНСД-а на састанак позван потпредсједник ове странке Небојша Радмановић.

Предсједник Републике Српске оцијенио је да политичке теме, које су од општег интереса, морају бити разматране на једном таквом нивоу, додајући да има много питања за разговор.

Лидер ПДП-а Младен Иванић рекао је да се неће појавити у петак у Палати Републике Српске, због службеног путовања у Бугарску.

Лидер Српске демократске странке Младен Босић рекао је да ће одлуку донијети након данашњих консултација са лидерима осталих опозиционих странака и послије сједнице Предсједништав БиХ, али је поручио: 

"Предсједник Републике Српске је морао овакав састанак сазвати прије него што је најавио посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске која треба да изврши линч представиника из Републике Српске у заједничким институцијама БиХ. Ми ћемо разматрати на састанку Предсједништва странке који ће се одржати у четвртак да ли ћемо се одазвати позиву или не", рекао је Босић.

 Док Предсједништво странке не донесе одлуку, Младен Босић има јасну поруку за Милорад Додика.
 
"Предсједник Републике Српске не извршава уставне обавезе. Његова уставна обавеза је да изражава јединство Републике Српске, а предсједник чак и опозицију карактерише као издајничку, он који сваким својим актом дијели народ у Републици Српској свакако не ради то што му је задатак у Уставу", рекао је Босић.
 

Коментари / 32

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

08.10.2015 07:31

ОДЕ МИЛЕ ЛАЈКОВАЧКОМ ПРУГОМ, ОДЕ МИЛЕ СА ЈОШ ЈЕДНИМ ДРУГОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

08.10.2015 07:33

Не зове њих Милорад Додик, зове их председник РС. Ако си Србин, ту институцију поштујеш таман да је на њеном челу и ( пупупу, далеко било ) Рамиз Салкић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сократ

08.10.2015 08:15

Господине, требали би знати да је ово јединствен случај да је Предсједник једне политичке партије уједно и Предсједник Републике. Требао је напустити функцију у партији да би био Предсјдник свих грађана РС-а.

Name

Добар Србин пише ћирилицом

08.10.2015 08:48

Институцију ''Пресједника државе''највише мора да поштује сам пресједник па тек онда њени грађани.Овај пресједник не поштује ни Устав државе ни институцију ''Пресједника''.Ти браниш прсједника који више воли пјесму ''Злато злаћано'' од химне ''Боже правде''.Имаш правоп да поштујеш кога хоћеш али не и да држиш лекције о поштовању институција које сам не поштујеш.

Name

Драган

08.10.2015 09:10

@сократ: Све док Устав то дозвољава, Додик није у прекршају. И у Председништву БиХ седе председници странака. Да игноришемо Иванића? Нећу, ја гласао за њега. За Додика нисам никад, нити ћу при здравој памети. Но, њега је народ бирао таквог какав је. Он је председник РС, свиђало се то нама или не. Лидери Савеза не бојкотују њега, него институцију. То ће Сарајевска ћаршија једва дочекати. Нека оду тамо и нека му се наговоре. Треба то да ураде, али институцију не требају да игноришу.

Name

одјеб*

08.10.2015 09:10

Драган, из Београда си. И овај позив је ваше масло.

Name

Драган

08.10.2015 09:27

@одјеб Да, у Београду сам тренутно. Неки проблем? Још увек више пореза плаћам у РС, него овде. И гласач сам у РС, од првих избора. И, гле, ни наједним нисам гласао за Додика. Можеш ли то рећи за себе?

Name

Драган

08.10.2015 09:36

@ Добар Србин: Србин се потписује крштеним именом. Писмо му није битно, што је писменији то му мање смета ко којим пише. Но, потписује се увек својим именом!

Name

Ре

08.10.2015 10:19

Нема тог разлога због којег би требали отићи код Криминаöца Додика. Зашто? Зато што их је понизио више од 100 пута са епитетом издајници,те да нису прави Срби. Страсно и понизно.

Name

Драган

08.10.2015 10:26

@ Ре: Ви, људи, мене изгледа не разумете. Нарочито овај којем смета што пишем из Београда, кад се зна да је у Сарајеву сада центар за бригу о Србима :)))). Је..ш Додика! Али не смеш да игноришеш институцију Председника РС. Ма ко био на тој функцији. Рекох већ, да је и Рамиз Салкић председник, сви Срби, нарочито политичари, морају да поштују то. Не Рамиза - институцију! А на састанку могу, и треба, да му кажу све што имају да кажу.

Name

Црни Груја

08.10.2015 10:55

Додик не може бити ни предсједник кућног савета а камо ли Српске. Ко разговара са њим исти је кримос као и он. Треба га максимално игнорисати и бојкотовати. Предлажем не зависним медијима, ако их осим РТВ БН још има, да Додика избаце из свих вести и да га потпуно игноришу. Његова реторика и наступи су увреда за све нормалне и паметне људе. Има ушљиву РТРС и нека се тамо кревељи.

Name

Око соколово

08.10.2015 07:34

Онај који оде на састанак код Додика издајник је промјена! Ако ви, опозиција, на том вашем састанку одлучите да неко треба да оде на Додиков састанак, онда ви зафркавате овај народ. Морате схватити да та иницијатива долази из Боеграда од Вучића. Вучић упорно хоће да вас увуче у заједничку владу "експерата". Ово је његов пројект да и вас на тај начин има под својом шапом. Додик је одувијек био потрчко Београда. СДС никад. Ако вас увуку у ту владу, неће бити ништа ни од промјена ни од судјења криминалцима који су нас развалили. Србијански мафијашки капитал нас је баш развалио. Њихов организовани криминал преко Додика и управља Републиком Српском. Они су увезани, хоћете ли им се придружити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

б.лука

08.10.2015 07:38

Сад кад види да пада и губи Додик трази од вас опзиције да га спасавате.Само ако сте наивни мозете на то пристати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гранд

08.10.2015 08:30

Додиков авион је спреман гориво је насуто,батерије су исто пуне за стартање авионски турбина,резервни пилот за такве ствари је у доброј психо физицкој кондицији у сваком моменту спреман да се одазове....!

Name

ЖИКА ПД

08.10.2015 07:44

НИКО НЕЋЕ ДОЋИ, СПАШАВАЈ СЕ МИЛЕ, ИЗДАЛИ ТЕ ЂОКИЦА И МАРКО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја 2

08.10.2015 07:49

Ама људи не долазите зезам се мало с вама ја сам у Бецу с мојим јараном Страхом инаце ултранациналистом цији су потомци били на Козари у познатој војној формацији Принц Еуген.Наговарам Србе да гласају за њега у недељу јер је он прави пријатељ насем роду,треба да побиједи а ја му дајем инструкције како после да ојади Аустрију и њене градјане доказане непријатеље српског народа.Страхе је од данас мој нови кум одрицем се јавно Радисица јер ме је издао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

08.10.2015 08:15

Па зар поред онакви назива и клевета само ако се јавно извини опзицији у противном опозиција испада папак

ОДГОВОРИТЕ
Name

алтец

08.10.2015 08:17

Поштујем институцију предсједника али не поштујем Додика.До јуце је блатио СзП и говорио најрузније увреде.Говорио је да они не представљају РС вец то ради Драган Цовиц и хдз.Ако Босиц и други му оду на ноге висе никад неце имати глас моје породице и мене.Треба балвана пустити низ воду и да одговара за све сто нам је урадио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сасарс

08.10.2015 10:37

Потписујем!

Name

Ре Алтец

08.10.2015 10:46

Колико хиљада гласача броји твоја Фам да ти можеш уцјењиват опозицију. Ево напр. ја мислим да они требају ићи на тај састанак и да се тамо испаљују и извриједјају до миле воље а не овако јавно да трују односе међју својим народом који мора живети слозно и са овом и после ове власти. Преседник РС није приватна функција ни Додика ни Босица или било ког другог политичара него функција на коју је народ РС већином поставио и дао мандат једном кандидату .По твом мисљењу (а по теби морали би сви да мисле као ти ) испада да сутра ако Босиц добије на изборима ту функцију исто тако ови други губитници би требали да пљују по ној и понашају се како њима одговара.

Name

ЖИКА Ж

08.10.2015 08:27

ДРАГАНЕ НЕ ЗНАШ ТИ ШТА ЈЕ ИНСТИТУЦИЈА, А ПОГОТОВО ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. МИЛЕ ЈЕ ШАТОРСКИ ПЈЕВАЧ И КЛОВН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

08.10.2015 09:24

Брате Жико, да ти кажем нешто... Интернет бонтон налаже да се реченице не пишу великим словима. То би значило, каже тај бонтон, да вичеш на саговорника. А шта су институције, те колико их је мудро раздвајати од личности које су тренутно на њиховом челу, то сам мало у неким школама учио.

Name

гхји

08.10.2015 08:43

Добро Босицу,Иваницу зар ви немате паметнијег посла него да расправљате о криминалцу макар он био и преседник Републике Српске.Тог лика стрпајте у затвор где му је и место док није побегао

ОДГОВОРИТЕ
Name

аџенда

08.10.2015 09:19

Он није никакав предсједник републике јер он то није способан бити. Њега су само његови гласачи ту увалили да им подигне још кредита и на тај начим им прибави незаслужене плате а кредит ће враћати ови што нису хтјели изаћи на изборе.

Name

Неко

08.10.2015 08:45

Ако одете зивотом се кунем никад висе нецете добити мој глас као ни глас моје узе породице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

08.10.2015 09:14

Сад требају да доказу јединство СзП. Нетреба да се иде некоме ко вас назива издајицама Српски интереса док је он Сам то радио годинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циркус

08.10.2015 09:21

Кад се све узме и одузме Додик воза ове назови опозиционаре ко малу дјецу. Морају се састат колективно да би заузели став?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зове

08.10.2015 09:24

Вас да вам понуди несто јер је резим на издисају

ОДГОВОРИТЕ
Name

аџенда

08.10.2015 09:54

Ко додје на састанак, добија једну златну полугу.

Name

Народ

08.10.2015 10:23

БУДАЛЕ СТЕ АКО ОДЕТЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да-не

08.10.2015 10:34

Ако ће разговор бити на равноправном нивоу - онда уреду, али сумњам да ће бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ванга

08.10.2015 11:02

Не идите,опет ће вас зајебат,он је палату уредио за себе и тешко ће је напустит без да жртвује до задњег полицајца!

ОДГОВОРИТЕ