Играч Динама допингован срушио Арсенал!

Фудбалер загребачког Динама Аријан Адеми био је позитиван на допинг тесту после утакмице Лиге шампиона са Арсеналом.

Фудбал 08.10.2015 | 15:00
Играч Динама допингован срушио Арсенал!

УЕФА је покренула поступак против фудбалера Динама, који је пао на допинг тесту након побједе 2:1 хрватског шампиона против ‘Тобџија’.

За сајт Индеx.хр из клуба је потврђено да је Адеми пао на допинг тесту, док је налаз другог играча који је био на тестирању негативан. Чекају се резултати Б контроле, а македонском репрезентативцу прети двогодишња суспензија.

Шампион Хрватске објавио је да је изненађен резултатима јер је њихов члан чак шест пута тестиран у последњих годину дана и да су сви резултати били негативни. Управо је против Арсенала овај 24-годишњак одиграо сјајну утакмицу у којој је на ‘Максимиру’ надиграо везисте енглеског клуба.

"Упознати смо с резултатима допинг контроле након утакмице првог кола Лиге шампиона против Арсенала и да је наш играч Аријан Адеми био позитиван, те је против њега УЕФА покренула поступак. Према правилима УЕФА ГНК Динамо не сме коментарисати док траје дисциплински поступак, и док не буде готов налаз Б контроле. Наши играчи су годинама након европских и првенствених утакмица редовно подвргавани допинг контролама и никада се овако нешто није догодило, тако да морамо рећи да смо изненађени оваквим резултатом. Аријан Адеми је шест пута тестиран у последњих годину дана и сваки пут је налаз био негативан. Исто тако, играчи су од почетка сезоне више пута тестирани од УЕФА и Хрватске антидопинг агенције, а сви налази су увек били негативни. Када будемо имали више информација путем службене странице ћемо обавестити навијаче и јавност", саопштио је Динамо, а пренос Индеx.хр.

Европска кућа фудбала обавестила је Динамо и Фудбалски савез Македоније "условном суспензијом" док се не добију резултати Б налаза. Ако и он буде позитиван, везиста Динама ће вероватно добити две године суспензије.

Он је напустио је камп македонске репрезентације пошто је сазнао да је пао на допинг тесту и одмах се вратио у Загреб. Био је на списку Љубинка Друловића за мечеве са Украјином и Белорусијом.

Према правилима УЕФА клуб ће сносити последице ако више од једног фудбалера падне на допинг тесту. Динамо још увек не страхује бодове освојене против Арсенала. Међутим, ако у току ове сезоне Лиге шампиона више од двојице играча хрватског шампиона буду допинговани, прети му дисквалификација.

Коментари / 0

Оставите коментар